כתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, גרגרי חומוס ונענע

‏מתכון ל- 4 סועדיםחומרים:‏1 כתר (קארה) צלעות טלה (9-8 צלעות)מלח ופלפל שחור טחון טרישמן לטיגוןלריבת לימון:‏4 לימונים קצוצים בקליפתם‏1 כפית זרעי כוסברה‏1/2 כוס סוכרלתבשיל גזר וחומוס:‏6 גזרים קטנים שלמים קלופים‏1/4 כוס שמן ‏1 כפית מחוקה כמוןקורט קינמוןקורט הל טחון‏1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק‏2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)‏1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה מלח ופלפל שחור טחון טריאופן ההכנה:מכינים את הריבה: מביאים את כל החומרים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת ריבה דלילה. מצננים. ‏מכינים את תבשיל הגזר והחומוס: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים גזרים 5 דקות להזהבה. ‏מוסיפים מים לכיסוי הגזרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים. מוסיפים את יתרת השמן, כמון, קינמון, הל, צ'ילי וחומוס.מבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומסירים מהכיריים. ‏מכינים את צלעות הטלה: מחממים תנור ל-200 מעלות. ‏מתבלים כתר צלעות במלח ופלפל, ומניחים בתבנית כשהעצם הצמודה לבשר כלפי מטה והעצמות החשופות פונות הצידה. ‏צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות. ‏מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את תבשיל הגזר בצלחת הגשה גדולה. פורסים את הכתר לצלעות ומסדרים על התבשיל, או מגישים את הכתר בשלמותו ופורסים לעיני האורחים. מגישים לצד ריבת לימון. צילום דניאל לילה

‏מתכון ל- 4 סועדים

חומרים:
‏1 כתר (קארה) צלעות טלה (9-8 צלעות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון

לריבת לימון:
‏4 לימונים קצוצים בקליפתם
‏1 כפית זרעי כוסברה
‏1/2 כוס סוכר

לתבשיל גזר וחומוס:
‏6 גזרים קטנים שלמים קלופים
‏1/4 כוס שמן
‏1 כפית מחוקה כמון
קורט קינמון
קורט הל טחון
‏1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
‏2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)
‏1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מכינים את הריבה:

מביאים את כל החומרים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת ריבה דלילה. מצננים.

‏מכינים את תבשיל הגזר והחומוס:
מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים גזרים 5 דקות להזהבה.
‏מוסיפים מים לכיסוי הגזרים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים.
מוסיפים את יתרת השמן, כמון, קינמון, הל, צ'ילי וחומוס.
מבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומסירים מהכיריים.

‏מכינים את צלעות הטלה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
‏מתבלים כתר צלעות במלח ופלפל, ומניחים בתבנית כשהעצם הצמודה לבשר כלפי מטה והעצמות החשופות פונות הצידה.
‏צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן.
מוציאים ומצננים כ-10 דקות.

‏מרכיבים את המנה ומגישים:
מניחים את תבשיל הגזר בצלחת הגשה גדולה.
פורסים את הכתר לצלעות ומסדרים על התבשיל, או מגישים את הכתר בשלמותו ופורסים לעיני האורחים.
מגישים לצד ריבת לימון.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר