לחם אחיד ממולא בקלופס עם מחמצי אגסים

מצרכים (5-6 מנות):כיכר לחם לבן אחיד ריק מתוכנו600 גר' בשר בקר טחוןחופן עלי סלרי קצוצים דקחופן פטרוזיליה קצוצה דק1 בצל בינוני קצוץ דק3 שיני שום כתושותמלח ופלפל שחור גרוס טרי רבע כפית אגוז מוסקט טחוןכפית ג'ינג'ר טרי מגורד/קצוץ דק2 ביצים טרופות3 ביצים קשות, קלופותלמחמצי אגסים:6 אגסים מזן בוסקצ'ילי חריף יבש לפי הטעםחצי כוס חומץ טבעיארבע כפות סוכרכפית מלחכפית ג'ינג'ר טרי מגורדאופן ההכנה: מכינים את המחמצים: חותכים את האגסים לשמיניות לאורכם, מסירים את הזרעים והליבה. מערבבים את כל יתר החומרים, עם המסת הסוכר והמלח. מניחים את האגסים בתחמיץ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.מערבבים את כל חומרי המלית, למעט הביצים הקשות, לתערובת אחידה. טועמים מעט ומתקנים תיבול לפי הצורך. חותכים את כיכר הלחם במרכזה, מצדה התחתון כמעט לכל אורכה, כך שנוצר חתך אחד דרכו ניתן לרוקן את רוב החלק הרך ולשמור על כיכר שלמה (שומרים את החלק הרך של הלחם לשימוש אחר).ממלאים את הלחם בזהירות בתערובת הבשר, ו"מטביעים" בה את הביצים הקשות במרחקים שווים לאורך הכיכר. עוטפים את הכיכר הממולאת היטב בנייר כסף.מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה. ניתן לבדוק בעזרת מדחום בשר – כאשר החום הפנימי מגיע ל-60 מעלות הכיכר מוכנה.מסירים את נייר הכסף מן הכיכר ופורסים לפרוסות עבות. מגישים עם מחמצי האגסים, מיונז ביתי או כל רוטב אהוב אחר.

מצרכים (5-6 מנות):
כיכר לחם לבן אחיד ריק מתוכנו
600 גר' בשר בקר טחון
חופן עלי סלרי קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד/קצוץ דק
2 ביצים טרופות
3 ביצים קשות, קלופות

למחמצי אגסים:
6 אגסים מזן בוסק
צ'ילי חריף יבש לפי הטעם
חצי כוס חומץ טבעי
ארבע כפות סוכר
כפית מלח
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן ההכנה:
מכינים את המחמצים: חותכים את האגסים לשמיניות לאורכם, מסירים את הזרעים והליבה.
מערבבים את כל יתר החומרים, עם המסת הסוכר והמלח.
מניחים את האגסים בתחמיץ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מערבבים את כל חומרי המלית, למעט הביצים הקשות, לתערובת אחידה.
טועמים מעט ומתקנים תיבול לפי הצורך.
חותכים את כיכר הלחם במרכזה, מצדה התחתון כמעט לכל אורכה, כך שנוצר חתך אחד דרכו ניתן לרוקן את רוב החלק הרך ולשמור על כיכר שלמה (שומרים את החלק הרך של הלחם לשימוש אחר).
ממלאים את הלחם בזהירות בתערובת הבשר, ו"מטביעים" בה את הביצים הקשות במרחקים שווים לאורך הכיכר.
עוטפים את הכיכר הממולאת היטב בנייר כסף.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה.
ניתן לבדוק בעזרת מדחום בשר – כאשר החום הפנימי מגיע ל-60 מעלות הכיכר מוכנה.
מסירים את נייר הכסף מן הכיכר ופורסים לפרוסות עבות.
מגישים עם מחמצי האגסים, מיונז ביתי או כל רוטב אהוב אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר