סינטה עגל בזיגוג דבש ופלפל עם פיסטו ירקות ושעועית ירוקה

חומרים ל- 4 סועדים4 סטייקים של סינטה עגל, כ- 180 גרם כל אחד32 גרם דבש5 גרם פלפל שחור גרוס4 כפות מים16 שיני שום8 בצלים קטנים30 מ"ל שמן זיתטימין טרילפיסטו ירקות2 קישואים1 חציל2 פלפלים אדומים מתוקים2 פלפלים צהובים1 עגבנייה1 בצל קצוץ1 כפית שום כתוש4 עלי בזיליקום קצוצים200 גרם שעועית ירוקה מלח ופלפלאופן ההכנהמתחילים בהכנת פיסטו הירקות: חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני (חשוב מאוד לא לקצוץ קטן מדי, מכיוון שהירקות מתכווצים בבישול). מחממים במחבת 20 מ"ל שמן זית, מאדים בצל קצוץ ושום כתוש במשך 10 דקות, מוסיפים בהדרגה את הפלפלים, הקישואים, העגבנייה והחציל ומבשלים עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הבזיליקום. להכנת השעועית מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כ- 25 גרם מלח על כל ליטר מים. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. חולטים את השעועית במים הרותחים עד שהיא מוכנה, ומעבירים מיד בכף מחוררת למי הקרח. מנקים את הסטייקים מעודף שומן, ממליחים ומברישים במעט שמן זית. מערבבים בקערית דבש, פלפל שחור גרוס וארבע כפות מים חמים. מקלפים את הבצלים הקטנים ושיני השום, מניחים בתוך נייר כסף עם מעט מלח ושמן זית וסוגרים מעל את הנייר. אופים את החבילה כ- 20 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות. מחממים גריל פחמים או מחבת צלייה וצורבים את הסטייקים משני הצדדים. מניחים את הבשר הצרוב בתבנית, שופכים מעל את תערובת הדבש ומניחים ליד את הבצלים והשומים האפויים. שמים מעל כל חתיכת בשר כמה עלי טימין, ואופים בחום גבוה (200 מעלות) בין 4 ל- 6 דקות, תלוי במידת הצלייה הרצויה. מניחים במרכז כל צלחת נתח בשר עם שום ובצל, ויוצקים מעל מנוזלי הצלייה. עורמים בצד פיסטו ירקות ושעועית ירוקה, ומגישים.

חומרים ל- 4 סועדים
4 סטייקים של סינטה עגל, כ- 180 גרם כל אחד
32 גרם דבש
5 גרם פלפל שחור גרוס
4 כפות מים
16 שיני שום
8 בצלים קטנים
30 מ"ל שמן זית
טימין טרי

לפיסטו ירקות
2 קישואים
1 חציל
2 פלפלים אדומים מתוקים
2 פלפלים צהובים
1 עגבנייה
1 בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש
4 עלי בזיליקום קצוצים
200 גרם שעועית ירוקה
מלח ופלפל

אופן ההכנה
מתחילים בהכנת פיסטו הירקות: חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני (חשוב מאוד לא לקצוץ קטן מדי, מכיוון שהירקות מתכווצים בבישול).

מחממים במחבת 20 מ"ל שמן זית, מאדים בצל קצוץ ושום כתוש במשך 10 דקות, מוסיפים בהדרגה את הפלפלים, הקישואים, העגבנייה והחציל ומבשלים עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הבזיליקום.

להכנת השעועית מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כ- 25 גרם מלח על כל ליטר מים. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. חולטים את השעועית במים הרותחים עד שהיא מוכנה, ומעבירים מיד בכף מחוררת למי הקרח.

מנקים את הסטייקים מעודף שומן, ממליחים ומברישים במעט שמן זית. מערבבים בקערית דבש, פלפל שחור גרוס וארבע כפות מים חמים.

מקלפים את הבצלים הקטנים ושיני השום, מניחים בתוך נייר כסף עם מעט מלח ושמן זית וסוגרים מעל את הנייר. אופים את החבילה כ- 20 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.

מחממים גריל פחמים או מחבת צלייה וצורבים את הסטייקים משני הצדדים.

מניחים את הבשר הצרוב בתבנית, שופכים מעל את תערובת הדבש ומניחים ליד את הבצלים והשומים האפויים. שמים מעל כל חתיכת בשר כמה עלי טימין, ואופים בחום גבוה (200 מעלות) בין 4 ל- 6 דקות, תלוי במידת הצלייה הרצויה.

מניחים במרכז כל צלחת נתח בשר עם שום ובצל, ויוצקים מעל מנוזלי הצלייה. עורמים בצד פיסטו ירקות ושעועית ירוקה, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר