עראיס בפיתה עם טחינה עגבניות

חומרים למילוי הבשר: 400 גרם בשר טחון לקבב.100 גרם שומן טחון.1/2 פילפל חריף קצוץ דק.חופן פטרוזיליה קצוצה דק.1 בצל לבן קצוץ דק.3 שיני שום קצוצות.1/2 כפית קינמון. 1/2 כפית אגוז מוסקט.1 כפית פפריקה. 1 כפית כמון.1/2 כפית כורכום.1 כפית מלח.1/2 כפית פלפל שחור.1/4 כוס שמן זית.להגשת המנה:10 פיתות קטנות.קופסת רוטב פסטו למריחה (אופציונלי (2 כפות שמן זית.כף פפריקה.לטחינה עגבניות:2 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה.כף שמן זית. 1/2 כוס טחינה גולמית.מעט מלח. 1/2-1/4 כוס מים קרים.אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הבשר.טועמים, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר לשעה.טחינה עגבניות: מניחים את העגבניות המגוררות במסננת למשך חמש שעות.סוחטים כדי להיפטר ממיצי העגבנייה.מערבבים עם הטחינה ושאר החומרים.טועמים ושומרים בקירור עד ההגשה.הרכבת המנה:בצלחת קטנה מערבבים שמן עם פפריקה. פותחים את הפיתות מהצד ומורחים רוטב פסטו.ממלאים בתערובת הבשר ומהדקים את הפיתה כדי שהבשר ייתפס בפיתה.מורחים שמן פפריקה על הפיתות מכל הצדדים, ומניחים על גריל גז שחומם מראש ל-250 מעלות.סוגרים את הגריל וצולים 5 דקות.הופכים את הפיתות, סוגרים את המכסה, מנמיכים, מעט את האש, וצולים 10 דקות עד לדרגת מדיום וול (עשוי טוב אך לא יבש/(חותכים לשניים ומגישים ליד טחינה עגבניות. 'כרמל דיירקט' היא יבואנית גרילי גז צילום אסף אמברם

חומרים למילוי הבשר:
400 גרם בשר טחון לקבב.
100 גרם שומן טחון.
1/2 פילפל חריף קצוץ דק.
חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
1 בצל לבן קצוץ דק.
3 שיני שום קצוצות.
1/2 כפית קינמון.
1/2 כפית אגוז מוסקט.
1 כפית פפריקה.
1 כפית כמון.
1/2 כפית כורכום.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
1/4 כוס שמן זית.

להגשת המנה:
10 פיתות קטנות.
קופסת רוטב פסטו למריחה (אופציונלי (
2 כפות שמן זית.
כף פפריקה.

לטחינה עגבניות:

2 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה.
כף שמן זית.
1/2 כוס טחינה גולמית.
מעט מלח.
1/2-1/4 כוס מים קרים.

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הבשר.
טועמים, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר לשעה.

טחינה עגבניות:
מניחים את העגבניות המגוררות במסננת למשך חמש שעות.
סוחטים כדי להיפטר ממיצי העגבנייה.
מערבבים עם הטחינה ושאר החומרים.
טועמים ושומרים בקירור עד ההגשה.

הרכבת המנה:
בצלחת קטנה מערבבים שמן עם פפריקה.
פותחים את הפיתות מהצד ומורחים רוטב פסטו.
ממלאים בתערובת הבשר ומהדקים את הפיתה כדי שהבשר ייתפס בפיתה.
מורחים שמן פפריקה על הפיתות מכל הצדדים, ומניחים על גריל גז שחומם מראש ל-250 מעלות.
סוגרים את הגריל וצולים 5 דקות.
הופכים את הפיתות, סוגרים את המכסה, מנמיכים, מעט את האש, וצולים 10 דקות עד לדרגת מדיום וול (עשוי טוב אך לא יבש/(
חותכים לשניים ומגישים ליד טחינה עגבניות.

'כרמל דיירקט' היא יבואנית גרילי גז

צילום אסף אמברם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר