צלי ביין אדום ובצלצלים

רכיבים ל 6 סועדים 1 מגש צלי כתף לקדירה אדום אדום (1-1.1 ק"ג) 4 כפות שמן חצי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית סוכר 2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו 6 כוסות מים רותחים 12 בצלים קטנים קלופים או 6 בינוניים חצויים 3 שיני שום בינוניות גדולות שלמות 2 גבעולי רוזמרין טרי בינוניים זמן הכנה לקראת הבישול 15 דקות, זמן בישול שעתיים ורבע אופן ההכנה 1. מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים את הבשר מכל הכיוונים לקבלת השחמה יפה. 2. מוסיפים לבשר מלח פלפל וסוכר. מוסיפיםיין ומים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל. 3. מבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית נמוכה. מידי פעם הופכים את הצלי מצד לצד. 4. מוסיפים בצלצלים ורוזמרין וממשיכים לבשל כשעה נוספת. 5. מניחים בצד לרבע שעה לפחות לפני שפורסים את הצלי לפרוסות. עדיף לפרוס את הצלי כשהוא קר, להשיב את פרוסות הבשר לרוטב ולחמם לפני ההגשה.

רכיבים ל 6 סועדים
1 מגש צלי כתף לקדירה אדום אדום (1-1.1 ק"ג)
4 כפות שמן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו
6 כוסות מים רותחים
12 בצלים קטנים קלופים
או 6 בינוניים חצויים
3 שיני שום בינוניות גדולות שלמות
2 גבעולי רוזמרין טרי בינוניים

זמן הכנה לקראת הבישול 15 דקות,
זמן בישול שעתיים ורבע

אופן ההכנה

1. מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים את הבשר
מכל הכיוונים לקבלת השחמה יפה.

2. מוסיפים לבשר מלח פלפל וסוכר. מוסיפים
יין ומים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה
לבינונית נמוכה תוך שמירה על בעבוע
בינוני קל.

3. מבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית נמוכה.
מידי פעם הופכים את הצלי מצד לצד.

4. מוסיפים בצלצלים ורוזמרין וממשיכים
לבשל כשעה נוספת.

5. מניחים בצד לרבע שעה לפחות לפני
שפורסים את הצלי לפרוסות.

עדיף לפרוס את הצלי כשהוא קר, להשיב את פרוסות הבשר לרוטב ולחמם לפני ההגשה.






כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר