פשטידת בשר כפרית (פסטל פה קרנה)

חומרים::750 גרם בשר טחוןקילו וחצי תפוחי אדמה או אבקת פירה½ פלפל ירוק גדול3-4 ביצים קשות¾ כוס ייןמלח, פלפל שחורקורט אגוז מוסקט2 כפות שמן קנולהכף מחמאה1-2 כפות קמחבצל גדול קצוץאופן ההכנה:הכנת המילוי:מחממים שמן בסיר, מוסיפים פלפל ירוק קצוץ יחד עם הבצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפל מתבהר. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משחים. מוסיפים את היין ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים ½ שעה.הכנת המכסה:מורחים במחמאה תבנית אפייה בינונית ומצפים בקמח. מכינים את הפירה עם מעט מלח, יוצקים מחצית ממנו לתבנית ומורחים לשכבה אחידה. מוסיפים את המילוי ומכסים בשארית הפירה בשכבה אחידה. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים 40 דקות. טיפ: את המכסה אפשר להכין גם מבצק עלים. אפשר להוסיף למילוי גם צימוקים וגם זיתים מגולענים

חומרים::
750 גרם בשר טחון
קילו וחצי תפוחי אדמה או אבקת פירה
½ פלפל ירוק גדול
3-4 ביצים קשות
¾ כוס יין
מלח, פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
2 כפות שמן קנולה
כף מחמאה
1-2 כפות קמח
בצל גדול קצוץ

אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
מחממים שמן בסיר, מוסיפים פלפל ירוק קצוץ יחד עם הבצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפל מתבהר. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משחים. מוסיפים את היין ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים ½ שעה.
הכנת המכסה:
מורחים במחמאה תבנית אפייה בינונית ומצפים בקמח. מכינים את הפירה עם מעט מלח, יוצקים מחצית ממנו לתבנית ומורחים לשכבה אחידה. מוסיפים את המילוי ומכסים בשארית הפירה בשכבה אחידה. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים 40 דקות.

טיפ: את המכסה אפשר להכין גם מבצק עלים. אפשר להוסיף למילוי גם צימוקים וגם זיתים מגולענים


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר