צלע בקר ביין אדום

הפריים ריב הוא ללא ספק מלך הרוסטים. הנתח מורכב מארבע צלעות שבין האנטרקות ובין הסינטה, שהן החלק העסיסי ביותר. זהו נתח "בשרי" מאוד ועטוף בשומן. השומן חיוני להצלחת הצלייה ואסור להסיר אותו. לאחר הצלייה: תרצו – תאכלו, לא תרצו- תסירו. חומרים:צלע בקר (פריים ריב) במשקל של כ- 1 ק"ג3 גבעולי רוזמרין1 בצל קצוץ1 כוס ציר בקר או עוף1 כוס יין אדום3 כפות שמן זית1 כפית גרידת תפוזמלח ופלפל שחור, טחון טרי.ההכנה:1 . בסיר קטן מצמצמים ציר עם רוזמרין ובצל עד לקבלת רבע כוס נוזל. מוסיפים את היין ומצמצמים שוב עד לקבלת רבע כוס נוזל. מסננים מןסיפים גרידת תפוז ומתבלים.2 . במחבת כבדה וחמה מאוד מטגנים את צלע הקר בשמן זית, דקה מכל צד. לאחר מכן עוד 6 – 8 דקות מכל צד לדרגת מדיום מעבירים את הצלע לצלחת חמה ומכסים בנייר כסף. שופכים את הנוזל המחומם למחבט ומקרצפים את קרקעיתו, מערבבים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך.3 . מגישים את הצלע עם הרוטב ועם תפוחי אדמה מאודים.

הפריים ריב הוא ללא ספק מלך הרוסטים. הנתח מורכב מארבע צלעות שבין האנטרקות ובין הסינטה, שהן החלק העסיסי ביותר. זהו נתח "בשרי" מאוד ועטוף בשומן. השומן חיוני להצלחת הצלייה ואסור להסיר אותו. לאחר הצלייה: תרצו – תאכלו, לא תרצו- תסירו.
חומרים:
צלע בקר (פריים ריב) במשקל של כ- 1 ק"ג
3 גבעולי רוזמרין1
בצל קצוץ1
כוס ציר בקר או עוף1
כוס יין אדום
3 כפות שמן זית
1 כפית גרידת תפוז
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.

ההכנה:
1 . בסיר קטן מצמצמים ציר עם רוזמרין ובצל עד לקבלת רבע כוס נוזל. מוסיפים את היין ומצמצמים שוב עד לקבלת רבע כוס נוזל. מסננים מןסיפים גרידת תפוז ומתבלים.
2 . במחבת כבדה וחמה מאוד מטגנים את צלע הקר בשמן זית, דקה מכל צד. לאחר מכן עוד 6 – 8 דקות מכל צד לדרגת מדיום מעבירים את הצלע לצלחת חמה ומכסים בנייר כסף. שופכים את הנוזל המחומם למחבט ומקרצפים את קרקעיתו, מערבבים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך.3 . מגישים את הצלע עם הרוטב ועם תפוחי אדמה מאודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר