חומרים
250 גרם בשר בקר
למשרה
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כף עמילן
1 חלבון
1 חציל בינוני
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות
½ כפית זנגביל קצוץ
רסק פלפל חריף
2 כפות שמן
1 כף שזף סוכר – קראמל
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
מלח ופלפל
1 בצל ירוק קצוץ
שמן שומשום
אופן ההכנה
1. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ לפי כיוון הסיבים. חותכים כל פרוסה לרוחב לרצועות דקיקות.
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את רצועות הבקר 30 דקות.
מסלקים את שני הקצוות של החציל, פורסים אותו לפרוסות בעובי סנטימטר, וחותכים כל פרוסה לאצבעות ברוחב 1 ס"מ.
מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק חם עד שישחימו. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
מטגנים את השום, הזנגביל ורסק הפלפל החריף בשתי כפות שמן, תוך ערבוב.
מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את אצבעות החצילים המטוגנות, מערבבים, מוסיפים את הקראמל, רוטב הסויה, הברנדי, המלח והפלפל, ומערבבים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפרים בצל ירוק קצוץ וזולפים על הכל מעט שמן שומשום.
מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06