בקר חריף עם חצילים

חומרים250 גרם בשר בקר למשרה1 כף רוטב סויה 1 כף ברנדי 1 כף עמילן 1 חלבון 1 חציל בינוני שמן לטיגון עמוק 2 שיני שום קצוצות ½ כפית זנגביל קצוץ רסק פלפל חריף 2 כפות שמן 1 כף שזף סוכר – קראמל 2 כפות רוטב סויה 1 כף ברנדי מלח ופלפל 1 בצל ירוק קצוץ שמן שומשום אופן ההכנה1. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ לפי כיוון הסיבים. חותכים כל פרוסה לרוחב לרצועות דקיקות. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את רצועות הבקר 30 דקות.מסלקים את שני הקצוות של החציל, פורסים אותו לפרוסות בעובי סנטימטר, וחותכים כל פרוסה לאצבעות ברוחב 1 ס"מ. מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק חם עד שישחימו. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.מטגנים את השום, הזנגביל ורסק הפלפל החריף בשתי כפות שמן, תוך ערבוב. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את אצבעות החצילים המטוגנות, מערבבים, מוסיפים את הקראמל, רוטב הסויה, הברנדי, המלח והפלפל, ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפרים בצל ירוק קצוץ וזולפים על הכל מעט שמן שומשום.מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06

חומרים
250 גרם בשר בקר

למשרה
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כף עמילן
1 חלבון

1 חציל בינוני
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות
½ כפית זנגביל קצוץ
רסק פלפל חריף
2 כפות שמן
1 כף שזף סוכר – קראמל
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
מלח ופלפל
1 בצל ירוק קצוץ
שמן שומשום


אופן ההכנה
1. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ לפי כיוון הסיבים. חותכים כל פרוסה לרוחב לרצועות דקיקות.

מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את רצועות הבקר 30 דקות.

מסלקים את שני הקצוות של החציל, פורסים אותו לפרוסות בעובי סנטימטר, וחותכים כל פרוסה לאצבעות ברוחב 1 ס"מ.

מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק חם עד שישחימו. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.

מטגנים את השום, הזנגביל ורסק הפלפל החריף בשתי כפות שמן, תוך ערבוב.

מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.

מוסיפים את אצבעות החצילים המטוגנות, מערבבים, מוסיפים את הקראמל, רוטב הסויה, הברנדי, המלח והפלפל, ומערבבים.

מעבירים לצלחת הגשה, מפרים בצל ירוק קצוץ וזולפים על הכל מעט שמן שומשום.

מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר