ל– 4 סועדים
חומרים:
1 ק"ג צלעות כבש מיושנות לפחות שבועיים בטמפרטורה 0 מעלות.
שמן זית
רוזמרין
תימין
ריחן 3-4 עלים
7 גרגרי הל שלמים
1/3 כפית מלח ופלפל שחור
יישון הצלעות:
מסדרים את הצלעות במגש עמוק.
בין כל שכבה שמים מלח, פלפל, ואת עשבי התיבול.
מוסיפים שמן זית עד לכיסוי הבשר.
שמים במקרר לשבועיים בטמפרטורה 0 מעלות.
הכנת רוטב היין:
יין אדום משובח
מלח ופלפל
מכינים רביכה חומה: מרתיחים את היין, מוסיפים מלח ופלפל, ומסמיכים ברביכה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מצמצמים את הנוזלים לכדי חצי כמות, ומכבים את האש.
הכנת הצלעות:
מחממים מחבת כבדה, מוסיפים שמן, מניחים את הצלעות עד קבלת צבע שחום. מוסיפים מלח ופלפל.
נוסח תשרין:
מניחים בתבנית את הצלעות, מכניסים לתנור העץ, מוסיפים מלח ופלפל. בסיום מוסיפים את הרוטב.
ממתכוני שבוע טעמים בעמקים 2006
מיטב מסעדות עמק יזרעאל וסביבותיו
מפנקות בארוחות גורמה במחיר 89₪
12-18 בפברואר 2006