אוסובוקו עגל בליווי ארטישוק ירושלמי בניחוח זעפרן

חומרים:4-6 נתחי אוסובוקו עגל בעובי 6-7 ס"מ¼ כוס שמן זית1 בצל חתוך לרבעים6 שיני שום שלמותמעט חוטי זעפרן½ כפית פלפל צ'ילי טחון½ כפית שאטה גרוס1 כוס יין לבן10-15 שורש ארטישוק ירושלמי קלוף2 כוסות ציר עגלחופן עלי בזיליקוםגרידת לימון מגורדתאופן ההכנה:מטגנים את נתחי האוסובוקו בשמן זית מכל הצדדים, משחימים מעט.מוסיפים את הבצל, שיני השום, שאטה גרוס, ומטגנים עוד 2-3 דקות.מוסיפים את היין הלבן ואת הארטישוק, ומביאים לרתיחה.מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה, עד שהבשר רך (נפרד מהעצם).הגשה:להניח את הארטישוק הירושלמי במרכז הצלחת, ואת האוסובוקו מעל. אפשר לקשט בעלי בזיליקום מטוגנים וגרידת לימון.

חומרים:
4-6 נתחי אוסובוקו עגל בעובי 6-7 ס"מ
¼ כוס שמן זית
1 בצל חתוך לרבעים
6 שיני שום שלמות
מעט חוטי זעפרן
½ כפית פלפל צ'ילי טחון
½ כפית שאטה גרוס
1 כוס יין לבן
10-15 שורש ארטישוק ירושלמי קלוף
2 כוסות ציר עגל
חופן עלי בזיליקום
גרידת לימון מגורדת

אופן ההכנה:
מטגנים את נתחי האוסובוקו בשמן זית מכל הצדדים, משחימים מעט.
מוסיפים את הבצל, שיני השום, שאטה גרוס, ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את היין הלבן ואת הארטישוק, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה, עד שהבשר רך (נפרד מהעצם).

הגשה:
להניח את הארטישוק הירושלמי במרכז הצלחת, ואת האוסובוקו מעל.
אפשר לקשט בעלי בזיליקום מטוגנים וגרידת לימון.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר