חומרים:
4-6 נתחי אוסובוקו עגל בעובי 6-7 ס"מ
¼ כוס שמן זית
1 בצל חתוך לרבעים
6 שיני שום שלמות
מעט חוטי זעפרן
½ כפית פלפל צ'ילי טחון
½ כפית שאטה גרוס
1 כוס יין לבן
10-15 שורש ארטישוק ירושלמי קלוף
2 כוסות ציר עגל
חופן עלי בזיליקום
גרידת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
מטגנים את נתחי האוסובוקו בשמן זית מכל הצדדים, משחימים מעט.
מוסיפים את הבצל, שיני השום, שאטה גרוס, ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את היין הלבן ואת הארטישוק, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה, עד שהבשר רך (נפרד מהעצם).
הגשה:
להניח את הארטישוק הירושלמי במרכז הצלחת, ואת האוסובוקו מעל.
אפשר לקשט בעלי בזיליקום מטוגנים וגרידת לימון.