המנה מוגשת כחלק מתפריט שבוע גורמה המתקיים בין התאריכים 26 בפברואר ל 4 במרץ ב- 80 מסעדות בכל רחבי הארץ
מצרכים ל-8 יחידות 250 גרם כל אחת
400 גרם שומן בקר טחון
1.600 גר' אנטרקוט מיושן טחון
15 גרם פלפל שחור גרוס
8 גרם מלח גס
אופן הכנה
לערבב את כל החומרים היטב, להניח במקרר לשעתיים
ליצור קציצות של 250 גרם כל אחת
לצלות על גריל פחמים
תוספות
פורטובלו בגריל
פטריות פורטובלו גדולות ומנוקות מדפים וגבעול
מושחים את הפטריות בשמן זית, בוזקים מלח ופלפל שחור וצולים על הגריל, מניחים על ההמבורגר
בצל צלוי
קולפים בצלים לבנים ופורסים לפרוסות עבות
מערבבים עם קצת שמן זית מלח ופלפל
וצולים בתנור בחום גבוהה עד ריכוך והשחמה
תוספות מומלצות מעל ההמבורגר
ביצת עין
פרוסות בייקון מטוגנות
פטריות צלויות
גבינה על כל סוגיה (רוקפור, קממבר, צהובה)
בצל
כבד אווז
טיפים להכנת ההמבורגר המושלם
להמבורגר איכותי יש להשתמש בבשר איכותי. אני ממליץ על אנטרקוט שהוא חלק עסיסי ומשוייש בשומן
יש לוודא עם הקצב שהנתח מיושן היטב – בכלל, תמיד עדיף לקנות בשר אצל קצב עליו אתם סומכים, כך שתיהיו שקטים ובטוחים עם כל קנייה.
מומלץ וצריך להכניס לתערובת הבשר גם שומן בקר. מבחינת יחסים וכמויות יש להשתמש ב-30 אחוז שומן מכלל התערובת
כדאי לבקש מהקצב לטחון את האנטרקוט והשומן יחד בטחינה גסה – כך יוצאת תערובת הומוגנית.
והכי חשוב: לא להכין את הקציצות מראש, אלא לצלות ולאכול מיד.