ראגו עם חליטת תה אחר הצהריים

המצרכיםשמן זית5 שיני שום פרוסות1 בצל קלוף וחתוך לקוביות1 גזר חתוך לקוביות קטנות10 זיתים קצוצים מסוג קלמטה1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום400 גרם בשר טחון3 עגבניות קלופות ופרוסות דק (או חתוכות לקוביות גדולות)מעט פלפל אנגלי טחון1 כפית חליטת תה אחר הצהרייםרבע כוס יין אדום יבשמעט טימין טרי קצוץרבע כפית סוכרפלפל שחור גרוסחצי צרור פטרוזיליה קצוצהאופן הכנהבשמן זית מאדים את השום, הבצל והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות.מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי, מבשלים כ-10 דקות.מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אד נמוכה עוד כ-5 דקות.מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.לגוון: ניתן להוסיף פטריות שונות לראגו.

המצרכים
שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 זיתים קצוצים מסוג קלמטה
1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום
400 גרם בשר טחון
3 עגבניות קלופות ופרוסות דק (או חתוכות לקוביות גדולות)
מעט פלפל אנגלי טחון
1 כפית חליטת תה אחר הצהריים
רבע כוס יין אדום יבש
מעט טימין טרי קצוץ
רבע כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה
בשמן זית מאדים את השום, הבצל והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי, מבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.

מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.

מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אד נמוכה עוד כ-5 דקות.

מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.


לגוון: ניתן להוסיף פטריות שונות לראגו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר