המצרכים
שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 זיתים קצוצים מסוג קלמטה
1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום
400 גרם בשר טחון
3 עגבניות קלופות ופרוסות דק (או חתוכות לקוביות גדולות)
מעט פלפל אנגלי טחון
1 כפית חליטת תה אחר הצהריים
רבע כוס יין אדום יבש
מעט טימין טרי קצוץ
רבע כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
בשמן זית מאדים את השום, הבצל והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי, מבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.
מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.
מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אד נמוכה עוד כ-5 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
לגוון: ניתן להוסיף פטריות שונות לראגו.