מצרכים
1 ק"ג בשר צלי
100 גרם אווז מעושן
מעט שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
1 כף צימוקים
6 בצלים בינוניים קצוצים גס
פיינט של גינס – כמעט חצי ליטר
חידוש ישראלי: מלח ופלפל שחור לטעם
אפשר: קצת פטרוזיליה קצוצה
חצי ק"ג בצק פאי או בצק עלים מוכן
ביצה טרופה להברשה.
אופן הכנה
1. חותכים את הבשר וחזה האווז לקוביות קטנות ומקמחים.
2. מטגנים את הבשר בשמן על אש גבוהה עד לקבלת גוון שחום.
3. מוצאים את הבשר ומטגנים בשמן את הבצל.
4. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והדבש. מערבבים ויוצקים שליש מכמות הגינס.
5. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה לפחות שעתיים. מידי פעם מערבבים ובהדרגה מוסיפים את שאר הגינס.
אפשר גם לאפות בתנור בחום 160 מעלות.
6. בוחרים תבניות פאי אישיות או תבנית פאי אחת גדולה.
7. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את תבנית הפאי.
8. אופים "עיוור", כלומר עם ניר אפיה ושעועית שתכביד על הבצק.
9. מרדדים את החלק השני כמכסה.
10. כשהמלית מוכנה, מניחים לה להתקרר מעט וממלאים. מכסים במכסה.
11. רצוי לקשט את המכסה בפיסות בצק וגם לחורר חור קטן במרכז בעזרת תפוחן.
מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור חם למשך כ- 10 דקות.