מצרכים:
10 פארסניפ עבים קלופים
2 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
ציר עוף (מרק צח)
פטרוזיליה קצוצה
למלית:
250 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרזיליה קצוצה
¼ כפית מלח
קורט של פפריקה, פלפל שחור, כמון
אופן ההכנה:
הכנת הקונוסים – חותכים את הפארסניפ באורך של 5 ס"מ מצידו העבה, כך שמתקבלים מעין קונוסים גדולים (ראה תמונה). מהצד הרחב מרוקנים לעומק של 4 ס"מ, תוך השארת דופן בעובי של ½ ס"מ (את תוכן הפארסניפ שהוצא מהקונוסים קוצצים ושומרים בצד). ממליחים ומפלפלים את קונוסי הפארסניפ ומטגנים אותם מכל הצדדים, עד להשחמה, במחבת עם שמן חמניות בגובה 1 ס"מ. מניחים על נייר סופג.
למלית:
מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שאר החומרים, לשים היטב וממלאים את הקונוסים. בסיר הבישול מטגנים בשמן זית בצל קצוץ יחד עם תוכן הפארסניפ, כ- 5 דקות עד להתרככות. מוסיפים את העגבניות ואת השום ומסדרים מעל את הקונוסים הממולאים. יוצקים לסיר ציר עוף עד כיסוי ¾ מגובה הקונוסים. מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה. לקראת סוף הבישול מפזרים פטרוזיליה.