טלה בניחוח תרכיז תמרינדי על מצע פירה בטטה

מצרכים:8 יחידות צלעות טלה טרי1/4 כוס תרכיז טבעי "תמרינדי" חמוץ מתוק "אפקטבעי"3 יחידות בטטה2 בצליםטימין, שמן זית, 4 שיני שום, 50 גרם מחמאה.לטעם: מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקטאופן ההכנה:1. משרים את הצלעות ב- 1/4 כוס תמרינדי, מעט פלפל שחור גרוס (לילה במקרר).2. מבשלים את הבטטה לאחר קילוף עם ½ כפית מלח וטימין (כ-15-20 דקות).3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית.4. מכינים פירה בטטה עם חומרי טעם ו- 4 שיני שום, מעט אגוז מוסקט, 50 גרם חמאה, מלח, פלפל ומעט מהנוזל שהבטטה בושלה בו.5. מכינים את הצלעות על האש כ-3-4 דקות כל צד (לא יותר).הצעת הגשה:מזלפים את הקרם פירה במרכז הצלחת, מניחים את הצלעות (2 למנה) בצד הפירה. מעל המנה מפזרים מעט טימין ורכז תמרינדי "אפקטבעי".תרכיז התמרינדי מבית חברת אפקטבעי מורכב מפרי התמרינדי, מים, סוכר קנים טבעי. פרי התמרינדי ידוע במסורת ההודית והערבית על תכונותיו הברכות. מומלץ ע"י הרמב"ם בספריו לשיפור תפקוד מערכות העיכול. עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין סי, זרחן, קומפלקס B ופרוטאין. מסייע להורדת לחץ דם וכולסטרול. מגביר הפרשת מיץ המרה החיוני לפירוק ולשריפת שומנים. מצנן ומקרר את הגוף בימים החמים, טעים ומרווה.שף אבי פטל הוא שף הבית ויועץ קולינרי לחברת "אפקטבעי".

מצרכים:
8 יחידות צלעות טלה טרי
1/4 כוס תרכיז טבעי "תמרינדי" חמוץ מתוק "אפקטבעי"
3 יחידות בטטה
2 בצלים
טימין, שמן זית, 4 שיני שום, 50 גרם מחמאה.
לטעם: מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. משרים את הצלעות ב- 1/4 כוס תמרינדי, מעט פלפל שחור גרוס (לילה במקרר).
2. מבשלים את הבטטה לאחר קילוף עם ½ כפית מלח וטימין (כ-15-20 דקות).
3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית.
4. מכינים פירה בטטה עם חומרי טעם ו- 4 שיני שום, מעט אגוז מוסקט, 50 גרם חמאה, מלח, פלפל ומעט מהנוזל שהבטטה בושלה בו.
5. מכינים את הצלעות על האש כ-3-4 דקות כל צד (לא יותר).

הצעת הגשה:
מזלפים את הקרם פירה במרכז הצלחת, מניחים את הצלעות (2 למנה) בצד הפירה. מעל המנה מפזרים מעט טימין ורכז תמרינדי "אפקטבעי".


תרכיז התמרינדי מבית חברת אפקטבעי מורכב מפרי התמרינדי, מים, סוכר קנים טבעי.
פרי התמרינדי ידוע במסורת ההודית והערבית על תכונותיו הברכות. מומלץ ע"י הרמב"ם בספריו לשיפור תפקוד מערכות העיכול. עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין סי, זרחן, קומפלקס B ופרוטאין. מסייע להורדת לחץ דם וכולסטרול. מגביר הפרשת מיץ המרה החיוני לפירוק ולשריפת שומנים. מצנן ומקרר את הגוף בימים החמים, טעים ומרווה.


שף אבי פטל הוא שף הבית ויועץ קולינרי לחברת "אפקטבעי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר