פילה בקר על פירה תפוחי אדמה וסלרי ברוטב דמי גלאס אניס

מצרכים ל-4 מנות4 נתחי פילה בקר טרי במשקל 250 גרםמלח גסעבור פירה תפוחי אדמה וסלריקילו תפוחי אדמה קלופיםראש סלרי גדול קלוףשן שוםחצי כוס חלב קוקוסלהכנת הפירה- מרתיחים בסיר את כל המרכיבים ו 3 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. לאחר בישול מסננים היטב וטוחנים במטחנה ידנית ומסננים במסננת דקה. מתבלים במלח ופלפל.לרוטב דמי גלאסליטר וחצי ציר בקר משובח 2 אגסי ספדונה קלופים וחצוייםבקבוק יין בוז'ולה בעונה או יין אדום איכותי צעיר צרור טימין כף פלפל גרוסכוכב אניסאופן הכנהמניחים בסיר את הפלפל האניס והטימין וקולים חצי דקה. מוסיפים את היין, מבשלים כשתי דקות עד להתאדות האלכוהול. מוסיפים את האגסים והציר ומצמצמים כרבע שעה עד להסמכת הרוטב באופן טבעי. ומסננים. הכנת המנהבמחבת גריל משומנת ולוהטת, מניחים את הבשר וצורבים מכל צידיו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות (למידת מדיום)מניחים פירה במרכז הצלחת, עליו את נתח הבשר, חצי אגס מבושל ויוצקים מהרוטב החם.

מצרכים ל-4 מנות
4 נתחי פילה בקר טרי במשקל 250 גרם
מלח גס

עבור פירה תפוחי אדמה וסלרי
קילו תפוחי אדמה קלופים
ראש סלרי גדול קלוף
שן שום
חצי כוס חלב קוקוס
להכנת הפירה- מרתיחים בסיר את כל המרכיבים ו 3 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. לאחר בישול מסננים היטב וטוחנים במטחנה ידנית ומסננים במסננת דקה. מתבלים במלח ופלפל.

לרוטב דמי גלאס
ליטר וחצי ציר בקר משובח
2 אגסי ספדונה קלופים וחצויים
בקבוק יין בוז'ולה בעונה או יין אדום איכותי צעיר
צרור טימין
כף פלפל גרוס
כוכב אניס

אופן הכנה
מניחים בסיר את הפלפל האניס והטימין וקולים חצי דקה. מוסיפים את היין, מבשלים כשתי דקות עד להתאדות האלכוהול. מוסיפים את האגסים והציר ומצמצמים כרבע שעה עד להסמכת הרוטב באופן טבעי. ומסננים.

הכנת המנה
במחבת גריל משומנת ולוהטת, מניחים את הבשר וצורבים מכל צידיו.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות (למידת מדיום)
מניחים פירה במרכז הצלחת, עליו את נתח הבשר, חצי אגס מבושל ויוצקים מהרוטב החם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר