חומרים לשש מנות
קדירת חרס שניתן לאפות בה
עלי גפן ממולאים באורז (ניתן לקנות בכל מרכול)
שלב א' – מרכיבים
4 כוסות אורז מבושל
חצי כוס שמיר קצוץ
3 כפיות מיץ לימון
מלח/פלפל
הכנה
מערבבים את כל המרכיבים בקערה
שלב ב' – מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון
100 גרם משמישים יבשים
50 גרם צנוברים
2 בצלים קצוצים
מעט שמן זית
100 גרם צימוקים
הכנה
במחבת גדולה לחמם את השמן ולטגן מעט את הבצל, להוסיף את הבשר ולהפריד את הגושים.
לבשל את פרורי הבשר במשך 10 דקות, להוסיף את הפירות היבשים והצנוברים ולבשל עוד מספר דקות עד הספגות הנוזלים.
הגשה
לסדר את המנה בקדירת חרס
שכבה ראשונה מניחים את האורז המתובל, שכבה שניה להדק את הבשר והפירות, שכבה שלישית לסדר את עלי הגפן הממולאים באורז ולכסות את כל פני הבשר.
למרוח על עלי הגפן שמן זית ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה