יאפרקיס

חומרים לשש מנותקדירת חרס שניתן לאפות בהעלי גפן ממולאים באורז (ניתן לקנות בכל מרכול)שלב א' – מרכיבים4 כוסות אורז מבושלחצי כוס שמיר קצוץ3 כפיות מיץ לימוןמלח/פלפלהכנהמערבבים את כל המרכיבים בקערה שלב ב' – מרכיבים1 ק"ג בשר בקר טחון100 גרם משמישים יבשים50 גרם צנוברים2 בצלים קצוציםמעט שמן זית100 גרם צימוקיםהכנהבמחבת גדולה לחמם את השמן ולטגן מעט את הבצל, להוסיף את הבשר ולהפריד את הגושים.לבשל את פרורי הבשר במשך 10 דקות, להוסיף את הפירות היבשים והצנוברים ולבשל עוד מספר דקות עד הספגות הנוזלים.הגשהלסדר את המנה בקדירת חרסשכבה ראשונה מניחים את האורז המתובל, שכבה שניה להדק את הבשר והפירות, שכבה שלישית לסדר את עלי הגפן הממולאים באורז ולכסות את כל פני הבשר.למרוח על עלי הגפן שמן זית ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה

חומרים לשש מנות
קדירת חרס שניתן לאפות בה
עלי גפן ממולאים באורז (ניתן לקנות בכל מרכול)

שלב א' – מרכיבים
4 כוסות אורז מבושל
חצי כוס שמיר קצוץ
3 כפיות מיץ לימון
מלח/פלפל

הכנה
מערבבים את כל המרכיבים בקערה

שלב ב' – מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון
100 גרם משמישים יבשים
50 גרם צנוברים
2 בצלים קצוצים
מעט שמן זית
100 גרם צימוקים

הכנה
במחבת גדולה לחמם את השמן ולטגן מעט את הבצל, להוסיף את הבשר ולהפריד את הגושים.

לבשל את פרורי הבשר במשך 10 דקות, להוסיף את הפירות היבשים והצנוברים ולבשל עוד מספר דקות עד הספגות הנוזלים.

הגשה
לסדר את המנה בקדירת חרס

שכבה ראשונה מניחים את האורז המתובל, שכבה שניה להדק את הבשר והפירות, שכבה שלישית לסדר את עלי הגפן הממולאים באורז ולכסות את כל פני הבשר.

למרוח על עלי הגפן שמן זית ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה









כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר