חומרים:
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (מס' 2, 8 או 10)
1 ק"ג תפו"א
4 בצלים בינוניים
3 גבעולי סלרי עלים
4 גזרים
200 גר' פטריות
5 שיניי שום
3 כפות ציר בקר קנור
1 כוס יין אדום חצי יבש
2 כפות טימין קצוץ
פלפל גרוס
1/3 כוס שמן זית
1.5 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הירקות לקוביות גדולות, ואת הפטריות לחצאים.
2. לחמם את השמן בסיר גדול ולטגן את הבשר עד השחמה. להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה, להוסיף את הגזר והסלרי ולאדות עד קבלת גוון זהוב. להוסיף את הטימין, השום והפלפל הגרוס ולערבב היטב.
3. להוסיף את היין והמים ולבחוש היטב. להוסיף את הציר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי.
4. להוסיף את תפוחי האדמה והפטריות ולבשל כ 40 דקות נוספות. להגיש עם לחם איכותי וכוס יין אדום.