מדליוני פילה עגל

חומרים ל-1 מנה300 גרם פילה עגל 1 פטריית פורטובלו 1 תפוח אדמה (דזירה אדום)1 כוס יין אדום יבש2 כפיות שמן זית חצי כפית חמאה 1 שן שום כתושה מלח,פלפל שחור גרוסטימין אופן הכנהמחממים תנור לחום 180 מעלות.מקלפים תפוח אדמה,פורסים לפרוסות דקות, מסדרים על מגש (אפשר לשים נייר פרגמנט) בצורת מניפה, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית.אופים כ-10 דקות.לוקחים מחבת מניחים מחמאה,פורטובלו,מאדים עד שנוצר משקע על המחבת,מוסיפים את היין ומחקים לרתיחה.לאחר הרתיחה מתבלים,מוסיפים את השום ומצמצמים על האש כ-4 דקות,מורידים מהאש.את הפילה חותכים לשלושה מדליונים שווים.לוקחים מחבת עם כפית שמן זית,מניחים את הפילה לצריבה של כ-1 דקה מכול צד.מכניסים לתנור עם המחבת (לשים לב שהידית מברזל) למידת עשייה הרצויה.לוקחים צלחת מניחים את המניפה.את הפילה מניחים על המניפה אחד על השני לגובה, בוזקים את הרוטב והפטריות על הפילה ומסביב לצלחת,מוסיפים לקישוט גבעול טימין.מידות צלייהM כ-2 עד 21 2 דקותMW כ- 3 דקות,WD כ-4 דקות (לא מומלץ לאכול WD)

חומרים ל-1 מנה
300 גרם פילה עגל
1 פטריית פורטובלו
1 תפוח אדמה (דזירה אדום)
1 כוס יין אדום יבש
2 כפיות שמן זית
חצי כפית חמאה
1 שן שום כתושה
מלח,פלפל שחור גרוס
טימין

אופן הכנה
מחממים תנור לחום 180 מעלות.

מקלפים תפוח אדמה,פורסים לפרוסות דקות, מסדרים על מגש (אפשר לשים נייר פרגמנט) בצורת מניפה, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית.

אופים כ-10 דקות.

לוקחים מחבת מניחים מחמאה,פורטובלו,מאדים עד שנוצר משקע על המחבת,מוסיפים את היין ומחקים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מתבלים,מוסיפים את השום ומצמצמים על האש כ-4 דקות,מורידים מהאש.

את הפילה חותכים לשלושה מדליונים שווים.

לוקחים מחבת עם כפית שמן זית,מניחים את הפילה לצריבה של כ-1 דקה מכול צד.

מכניסים לתנור עם המחבת (לשים לב שהידית מברזל) למידת עשייה הרצויה.

לוקחים צלחת מניחים את המניפה.

את הפילה מניחים על המניפה אחד על השני לגובה, בוזקים את הרוטב והפטריות על הפילה ומסביב לצלחת,מוסיפים לקישוט גבעול טימין.

מידות צלייה
M כ-2 עד 21 2 דקות
MW כ- 3 דקות,
WD כ-4 דקות (לא מומלץ לאכול WD)



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר