צלעות טלה ביין לבן

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: 1 ק"ג צלעות טלה פרוסות300 גר' גרגירי חומוס (להשרות לילה לפני)מיץ מחצי לימוןלימון פרסיחצי כוס קמח4 תפוחי אדמה גדוליםבצלגזר ראש שום4 כפות סוכראורגנו טרימלחפלפל גרוסיין לבן (עדיף מוסקט) אופן ההכנה: מחממים את הפויקה עד שהוא לוהט. ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות. צולים את הבשר היטב מכל הצדדים (במעט שמן זית) ומניחים בצד. מוסיפים את הגזר והבצל קצוצים לקוביות גדולות. כאשר הבצל משחים מוסיפים את הלימון הפרסי, השום, מיץ הלימון, גרגירי החומוס ואת היין הלבן. מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את הסוכר ותפוחי אדמה ומבשלים עם מכסה סגור חצי שעה נוספת לאחר מכן מחזירים את הצלעות וכף גדושה של חמאה לתוך הסיר ומבשלים לעוד עשר דקות. אופן ההגשה: מניחים את הבשר עם הירקות והחומוס מהסיר במרכז הצלחת, יוצקים מעט רוטב, ומפזרים אורגנו טרי קצוץ דק. ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
1 ק"ג צלעות טלה פרוסות
300 גר' גרגירי חומוס (להשרות לילה לפני)
מיץ מחצי לימון
לימון פרסי
חצי כוס קמח
4 תפוחי אדמה גדולים
בצל
גזר
ראש שום
4 כפות סוכר
אורגנו טרי
מלח
פלפל גרוס
יין לבן (עדיף מוסקט)

אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה עד שהוא לוהט.
ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות.
צולים את הבשר היטב מכל הצדדים (במעט שמן זית) ומניחים בצד.
מוסיפים את הגזר והבצל קצוצים לקוביות גדולות.
כאשר הבצל משחים מוסיפים את הלימון הפרסי, השום, מיץ הלימון, גרגירי החומוס ואת היין הלבן. מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את הסוכר ותפוחי אדמה ומבשלים עם מכסה סגור חצי שעה נוספת לאחר מכן מחזירים את הצלעות וכף גדושה של חמאה לתוך הסיר ומבשלים לעוד עשר דקות.

אופן ההגשה:
מניחים את הבשר עם הירקות והחומוס מהסיר במרכז הצלחת, יוצקים מעט רוטב, ומפזרים אורגנו טרי קצוץ דק.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר