ל- 3 מנות/סועדים
חומרים:
450 גר' אנטריקוט חתוך ל – 150 גר' ליחידה
250 גר' עלי תרד
4-3 פטריות פורטובלו גדולות
חצי כוס עגבניות שרי
חומץ בלסמי
הכנת הרוטב:
להכניס לצנצנת ערבוב את המצרכים הבאים: רבע כוס בלסמי, 2 כפות סוכר חום, כף חרדל ד'יזון, מלח, פלפל שחור, 4 כפות שמן זית. לשקשק עד להתחברות המרכיבים.
אופן ההכנה:
לערבב בקערת ערבוב את התרד, עגבניות השרי והרוטב.
לצלות את נתחי האנטריקוט ופטריות הפורטובלו לדרגת רצויה (מדיום) על גריל או פלנצ'ה.
לחתוך את הנתחים והפטריות לרצועות של 2 ס"מ רוחב, ולהכניס לקערת הערבוב.
לערבב היטב ולהגיש על מחבת ברזל חמה.
טיפים:
רצוי להשתמש במחבת ברזל חמה להגשה. במידה ואין, יש להשתמש בצלחת חמה מאוד (לחמם צלחת מתאימה בתנור).
אין לצלות את הבשר יתר על המידה, מכיוון שהבשר יקבל מנת חום נוספת מהמחבת.
יש להשתמש בעלי תרד צעירים שטופים ויבשים.
ניתן לצלות את הבשר על גריל ביתי, פלטה חמה, או מחבת פסים ביתי.
להגיש מייד, כל עוד המחבת "רוחשת".
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"