ירך טלה בירקות שורש ארומטים

לכמה מנות/סועדים: 4 חומרים 4 אוסובוקו טלה½ כוס שמן זית4 גזרים3 בצלים2 ראשי סלרי1 כרישה3 שיני שום2 כפות רסק עגבניותכף סוכר חום2 כוסות יין אדוםטימיןרוזמריןמלח ופלפל2 ליטר ציר ירקותאופן ההכנהמחממים את שמן הזית בסיר נירוסטה עם תחתית עבה, מטגנים בתוך הסיר את האוסובוקו טלה בערך דקה מכל צד, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.חותכים לקוביות גסות את כל הירקות, מטגנים קלות בסיר שצרבנו את האוסובוקו, עד שישחימו מעט, מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה וכף סוכר חום. מוזגים לסיר 2 כוסות יין אדום וליטר ציר ירקות. מטבלים ב – 1.5 כפות של מלח וחצי כף פלפל.מסדרים את האוסובוקו בחזרה בסיר ומוזגים לסיר ציר ירקות עד כדי כיסוי הבשר. נוסיף את הרוזמרין והטימין ונבשל לאחר רתיחה על אש נמוכה למשך 3 שעות עם מכסה סגור למחצה. * ניתן להחליף את היין בבירה כהה באותן הכמויות."מעריב גורמה קיץ 2006"

לכמה מנות/סועדים: 4

חומרים
4 אוסובוקו טלה
½ כוס שמן זית
4 גזרים
3 בצלים
2 ראשי סלרי
1 כרישה
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
כף סוכר חום
2 כוסות יין אדום
טימין
רוזמרין
מלח ופלפל
2 ליטר ציר ירקות

אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר נירוסטה עם תחתית עבה, מטגנים בתוך הסיר את האוסובוקו טלה בערך דקה מכל צד, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

חותכים לקוביות גסות את כל הירקות, מטגנים קלות בסיר שצרבנו את האוסובוקו, עד שישחימו מעט, מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה וכף סוכר חום. מוזגים לסיר 2 כוסות יין אדום וליטר ציר ירקות. מטבלים ב – 1.5 כפות של מלח וחצי כף פלפל.

מסדרים את האוסובוקו בחזרה בסיר ומוזגים לסיר ציר ירקות עד כדי כיסוי הבשר.

נוסיף את הרוזמרין והטימין ונבשל לאחר רתיחה על אש נמוכה למשך 3 שעות עם מכסה סגור למחצה.

* ניתן להחליף את היין בבירה כהה באותן הכמויות.

"מעריב גורמה קיץ 2006"






כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר