עלי פילו ממולאים בבשר בקר מופחת שומן

החומרים הדרושים ל-8 סועדים8 עלי פילומעט שמןלמילוי500 גרם בשר בקר טחון (טיבון ויל מופחת שומן)1 ביצה1 שן שום כתושה4 כפות עשבי תיבול קצוצים: נענע, שמיר ופטרוזיליה2 כפות צנובריםמלח ופלפל שחור גרוס גס1 כף שמן זית לטיגון3 כפות טחינה גולמיתלרוטב5 שיני שום פרוסות3 עגבניות1/2 פלפל חריףעלי נענע קצוציםהכנהבעזרת מברשת מורחים את עלי הפילו במעט שמן.מערבבים את מרכיבי המילוי, ללא הטחינה. מחממים היטב מחבת טפלון ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המילוי ומטגנים תוך בחישה בכף עץ, עד שצבע הבשר אטום. מסירים מהאש, מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מצננים מעט.ממלאים את עלי הפילו, מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת אש. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהגלילות בצבע זהוב עמוק. להכנת הרוטב, מטגנים את השום באותה מחבת עד שהוא זהוב. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים למחבת, עם הפלפל החריף חתוך לקוביות קטנות. מטגנים כשלוש דקות תוך בחישה, מוסיפים רבע כוס מים, מתבלים במלח, פלפל ונענע, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מגישים ליד הגלילות החמות.

החומרים הדרושים ל-8 סועדים
8 עלי פילו
מעט שמן

למילוי
500 גרם בשר בקר טחון (טיבון ויל מופחת שומן)
1 ביצה
1 שן שום כתושה
4 כפות עשבי תיבול קצוצים: נענע, שמיר ופטרוזיליה
2 כפות צנוברים
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1 כף שמן זית לטיגון
3 כפות טחינה גולמית

לרוטב
5 שיני שום פרוסות
3 עגבניות
1/2 פלפל חריף
עלי נענע קצוצים

הכנה
בעזרת מברשת מורחים את עלי הפילו במעט שמן.

מערבבים את מרכיבי המילוי, ללא הטחינה. מחממים היטב מחבת טפלון ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המילוי ומטגנים תוך בחישה בכף עץ, עד שצבע הבשר אטום. מסירים מהאש, מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מצננים מעט.

ממלאים את עלי הפילו, מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת אש. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהגלילות בצבע זהוב עמוק.

להכנת הרוטב, מטגנים את השום באותה מחבת עד שהוא זהוב.

חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים למחבת, עם הפלפל החריף חתוך לקוביות קטנות. מטגנים כשלוש דקות תוך בחישה, מוסיפים רבע כוס מים, מתבלים במלח, פלפל ונענע, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

מגישים ליד הגלילות החמות.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר