החומרים
6 יחידות בושה מוכן
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ
500 גרם בשר טלה טחון טרי
1 וחצי כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות פירורי לחם
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים
2 שיני שום כתוש
ביצה אחת
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הבשר הטחון ותוך ערבוב הבשר במזלג עד שהבשר משחים. מוסיפים את התבלינים ואת פירורי הלחם ומערבבים היטב.
מעבירים לקערה, טורפים את הביצה ומוסיפים עם הפטרוזיליה לתוך המלית. וממלאים את קונכיות הבצק במלית.
מניחים אותן בתוך תבנית משומנת.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ-20 דקות עד להזהבה ולבישול המלית.
רוטב טחינה
לוקחים טחינה גולמית ומדללים במעט מים ולימון, מוסיפים קצח, מזליפים על הבושה ומקשטים מסביב.