חומרים עבור 4 סועדים
200 גרם פילה בקר מיושן
חבילת אספרגוס
100 גרם בילטונג (בשר מיובש דרום אפריקאי- ניתן להשיג במעדניות מתמחות)
כף אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
עירית לקישוט
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
ויניגרט שמן אגוזי לוז
100 מ"ל שמן זית
60 מ"ל שמן אגוזי לוז
35 מ"ל חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
לערבב את כל מרכיבי הויניגרט למרקם חלק.
לחתוך את הבילטונג לפרוסות דקות.
לחתוך את הקצה התחתון של האספרגוס.(לא לשימוש).
לחלוט את גבעולי האספרגוס במים רותחים עם כפית מלח למשך 2 דקות ולהעביר מייד למי קרח על מנת לעצור את הבישול.
לסנן את האספרגוס ולשמור בצד.
להניח 3 אספרגוס בצלחת הגשה.
בעזרת סכין חדה, לפרוס את הפילה לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מ"מ, ולהניח כמה פרוסות על האספרגוס.
לתבל את פרוסות הפילה בויניגרט אגוזי לוז.
לפזר מעט מלח, גס, פלפל שחור גורס ואגוזי לוז קצוצים עם פרוסות הפילה.
לקשט מסביב בשבבי בילטונג ועירית ולהגיש.