פאייה טלה

החומרים הדרושים1 כתף טלה, מפורקת מהעצם וחתוכה לקוביות חצי ק"ג גזר חתוך לקוביות קטנות 300 גרם אפונה ירוקה 2 בצלים בינונים 6 שיני שום 2 יח' פלפל צ'ילי 2 עגבניות קלופות ומגולענות 400 גרם אורז עגול כ-600 מ"ל ציר עוף רבע כפית פלפל שחור 6 כפות שמן זית 2 כפיות מלח (לפי הטעם) 2 לימוניםהוראות הכנהמחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית, מטגנים את בשר הטלה, מוציאים ושומרים חם. באותה המחבת מטגנים גזר, שום ובצל עד להזהבה ולתבל. להוסיף את האורז,הצ'ילי והעגבניות, לערבב היטב ולהנמיך את האש. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה,עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במחגבת ונותנים מנוחה 10 דקות. לפני ההגשה סוחטים לימון טרי.

החומרים הדרושים
1 כתף טלה, מפורקת מהעצם וחתוכה לקוביות
חצי ק"ג גזר חתוך לקוביות קטנות
300 גרם אפונה ירוקה
2 בצלים בינונים
6 שיני שום
2 יח' פלפל צ'ילי
2 עגבניות קלופות ומגולענות
400 גרם אורז עגול
כ-600 מ"ל ציר עוף
רבע כפית פלפל שחור
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח (לפי הטעם)
2 לימונים

הוראות הכנה
מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית, מטגנים את בשר הטלה, מוציאים ושומרים חם.

באותה המחבת מטגנים גזר, שום ובצל עד להזהבה ולתבל.

להוסיף את האורז,הצ'ילי והעגבניות, לערבב היטב ולהנמיך את האש.

מוסיפים את ציר העוף ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה,עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במחגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.

לפני ההגשה סוחטים לימון טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר