מצרכים ל-4 סועדים
קונפי טלה
1 צוואר טלה במשקל 1.2 קג'
1 ליטר שמן זית
2 צרור טימין
חצי ראש שום
מלח ופלפל
רוטב לטלה
חצי קג' עצמות טלה מהצוואר
20 גר' שמן
1 בצל
2 גזרים
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום
תפוח אדמה
4 תפוחי אדמה גדולים
600 גר' חמאה
מלח ופלפל
רטטוי
1 זוקיני
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חצי חציל
1 בצל
חצי כוס שמן זית
פרורי לחם עשבי תיבול
חצי צרור פטרוזיליה
100 גר' פרורי לחם
4 שיני שום
חצי צרור כוסברה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
קונפי טלה
1. לנקות את צוואר הטלה מעצמות ולקשור אותו כמו רולדה
2. לשים בסיר את שמן הזית, טימין, שום מלח ופלפל
3. להכניס את הטלה ולבשל על אש קטנה כ- 6 שעות
רוטב טלה
1. בסיר קטן עם שמן זית וחמאה להשחים את עצמות הטלה
2. להוסיף את הגזר, הבצל, השום, רסק העגבניות ולכסות במים כ- 3 כוסות
3. לבשל על אש קטנה כשעתיים ולסנן
4. לתבל במלח ופלפל
תפוח אדמה קונפי בחמאה מזוקקת
1. לזקק את החמאה כך שיצאו ממנה כל הנוזלים
2. לחתוך את תפוחי האדמה למלבנים
3. לשים בסיר קטן את החמאה המזוקקת עם תפוחי האדמה, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי
רטטוי
1. לחתוך את כל המצרכים לקוביות קטנות
2. להקפיץ במחבת עם שמן זית מלח ופלפל כל אחד מהירקות לחוד
3. לבסוף לערבב את כל הירקות ולתבל
פרורי לחם עם עשבי תיבול
1. לטחון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום ופרורי הלחם עד לקבל פרורי לחם בצבע ירוק
הגשה
1. להוציא את קונפי הטלה מהשמן ולחתוך ל-4
2. לגלגל אותו בפירורי לחם ולהכניס לתנור לחום של 1800 ל-5 דקות
3. על 4 צלחות לסדר את תפוח האדמה, רטטוי רוטב טלה וקונפי טלה