המרכיבים (6 סועדים)
עצמות טלה חצי ק"ג
צוואר טלה חתוך לקוביות 1 ק"ג
בצל קצוץ גס 3
שיני שום (אופציה) 1 ראש
תפוחי אדמה בינוניים 6 יחידות
חומוס יבש 300 גרם
שעועית יבשה גודל בינוני 300 גרם
חיטה (אופציה) 200 גרם
אורז (אופציה) 200 גרם
תבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקה מרוקאית, חוויג' למרק
אופן ההכנה
1. משרים את הקטניות למשך מספר שעות/לילה.
2. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה, מניחים מעל את העצמות וממשיכים בהשחמה.
3. מניחים את תפוחי האדמה הקלופים ומפזרים את שיני השום ביניהם.
4. מניחים על תפוחי האדמה את קוביות הבשר ומעל את החומוס בנפרד והשעועית בנפרד.
5. ניתן להוסיף בשלב זה את החיטה או האורז בתוך שקית עם תבלינים.
6. מתבלים מעל את כל המרכיבים ויוצקים מים לכיסוי.
7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
8. מניחים בתנור בחום של 100 מעלות או על פלטת שבת למשך לילה.