החומרים לחמישה ליטר מרק
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ללילה
1.5 ק"ג אסדו עם עצם חתוך לצלעות
5 יח' בצל יבש
5 יח' תפו"א
2 יח' שורש פטרוזיליה
3 יח' שורש סלרי
200 גר' פיטריות שמפניון שלמות
4 כפות ציר בקר
1 כף ציר עוף
1 כף פלפל שחור גרוס
2 ראשי שום חתוכים לרבעים
2 כפות רוזמרין
חצי כוס שמן סויה
1 כוס יין אדום
אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם את השמן ולטגן את האסדו,להוסיף את הבצל ולטגן עד גוון זהוב.
להוסיף את התבלינים ולערבב היטב, להוסיף את היין ולערבב.
את השעועית יש לבשל ב 3 ליטר מים להוסיף את השעועית עם המים לבשר והבצל.להוסיף את ראשי השום.
את התפו"א שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי יש לחתוך לרבעים ולהוסיף לתבשיל.
להביא לרתיחה ולהוסיף את הרוזמרין.
לטעום ולהשלים טעם,להוסיף את הפיטריות ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.