ביריאני כבש עם פירות יבשים בסגנון קשמירי

חומרים לארבעה סועדים500 גרם גולש כבש חתוך לקוביות1 ק"ג אורז3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות3 פלפלים חריפים קצוצים3 עגבניות חתוכות לקוביותכוס אפונה ירוקה2 גזרים חתוכים לז'וליאנים6 שיני שום קצוצות2 כפיות ג'ינג'ר קצוץכף גראם מסאלה3/4 כפית קינמוןקורט הלקמצוץ זעפרןחצי כף מלח7 כוסות מים200 גרם פירות יבשים מעורב: משמשים, צימוקים, שזיפים, דובדבנים שהושרו לילה במים עם כף דבש50 גרם קשיו ושקדים<b<אופן הכנהמשרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים. בסיר עם מעט חמאה מטגנים את האורז על אש קטנה למשך 10 דקות ומניחים בצד. בסיר נפרד מטגנים את השום הקצוץ והג'ינג'ר עד השחמה עם הגראם מסאלה, הקינמון וההל. מוסיפים את בשר הכבש ומבשלים על אש קטנה עד ריכוך (כ- 25 דקות). מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את האורז, המים והזעפרן והמלח, מעלים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמרבית הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, מערבבים את התבשיל, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. טועמים, משלימים תיבול ומקשטים את המנה עם הקשיו והשקדים הקצוצים ומגישים.

חומרים לארבעה סועדים
500 גרם גולש כבש חתוך לקוביות
1 ק"ג אורז
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 פלפלים חריפים קצוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
כוס אפונה ירוקה
2 גזרים חתוכים לז'וליאנים
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
כף גראם מסאלה
3/4 כפית קינמון
קורט הל
קמצוץ זעפרן
חצי כף מלח
7 כוסות מים
200 גרם פירות יבשים מעורב: משמשים, צימוקים, שזיפים, דובדבנים שהושרו לילה במים עם כף דבש
50 גרם קשיו ושקדים


משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים.

בסיר עם מעט חמאה מטגנים את האורז על אש קטנה למשך 10 דקות ומניחים בצד.

בסיר נפרד מטגנים את השום הקצוץ והג'ינג'ר עד השחמה עם הגראם מסאלה, הקינמון וההל.

מוסיפים את בשר הכבש ומבשלים על אש קטנה עד ריכוך (כ- 25 דקות). מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד ריכוך.

מוסיפים את האורז, המים והזעפרן והמלח, מעלים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

מוסיפים את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, מערבבים את התבשיל, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

טועמים, משלימים תיבול ומקשטים את המנה עם הקשיו והשקדים הקצוצים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר