כל מנה 4 צלעות
חומרים:
4 יחידות צלעות טלה
100 גרם פיסטוק טחון
1 כף חרדל דיז'ון
8 פרחי אספרגוס
1/2 ליטר נוזל עוף
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קלוף
1/2 כוס שמן זית
שמן זית עם עלי ריחן טחונים
אופן ההכנה:
את צלעות הטלה ממליחים, מפלפלים, וסוגרים במחבת עם מעט שמן זית ושיני שום עד להשחמת הבשר משני הצדדים.
מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות לפרק זמן של 10 דקות. מוציאים ומניחים בצד. בסיר מים חמים ומעט מלח חולטים את פרחי האספרגוס.
מבשלים את תפוחי האדמה ושיני השום בנוזל עוף עד להתרככות תפוחי האדמה והשום. מוציאים מהסיר לקערה, מוסיפים כפית שמן זית, מלח ופלפל, וטוחנים בעזרת מטרפה. מכסים ומשאירים במקום חם.
את הצלעות מורחים בחרדל דיז'ון, מצפים בפיסטוקים טחונים, ומכניסים לתנור ל- 10 דקות. את פרחי האספרגוס מקפיצים בשמן זית מלח ופלפל.
סידור המנה:
מניחים במרכז הצלחת את הפירה ומעליו מניחים את צלעות הטלה. בצד שמים את פרחי האספרגוס, ובוזקים מעט מהשמן.
ממתכוני פסטיבל שורשים – חגיגת ירקות שורש, המתקיים במלון ענבל ירושלים, 4 בפברואר עד 8 במרץ 2007
אתר המלון: www.inbalhotel.com