טאג'ין אביבי חגיגי

רכיבים ל- 6 סועדים1 ק"ג נתח צ'אך או אווזית "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2 X 2 ס"מ רבע כפית מלחרבע כפית פלפל שחור טחון3 כפות שמן רגיל1 בצל גדול חתוך לרצועות5 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקות2 גזרים חתוכים לרצועות דקות2 מקלות קינמון כפית שטוחה "ראס אל חנות" (מומלץ, לא הכרחי)שליש כוס יין אדום מתוק4 ענפי כוסברה טרייה קצוצים גסחצי כוס שזיפים מיובשים מגולעניםשליש כוס משמשים מיובשים100 גר' אגוזי מלךאחת וחצי כוסות מרק עוף (במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף עוד כ- חצי כוס)הוראות הכנהמתבלים את קוביות הבשר מכל צידיהן במלח ופלפל.מחממים כלי טאג'ין או סיר כבד רחב על להבה גבוהה כ- 3-4 דקות ומוסיפים שמן.מכניסים את הבשר לסיר ומשחימים תוך כדי ערבוב מכל הצדדים. רצוי לחלק את כמות הבשר ל- 2 ולהכניס לסיר כל כמות בנפרד.מנמיכים ללהבה לבינונית ומוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר ומקלות הקינמון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כעשרים דקות. מוסיפים את תבלין ה"ראס אל חנות", מוזגים את היין ולבסוף מוסיפים את הכוסברה, הפירות היבשים והאגוזים. לאחר מס' דקות מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שעה ורבע בסיר סגור. במידת הצורך משלימים טעמים בעזרת מלח ופלפל.במידה והרוטב אינו סמיך דיו מסירים את המכסה ומגביהים את הלהבה למס' דקות.הצעת הגשהמומלץ להגשה עם אורז (לאוכלי קיטניות).*ניתן להכין את המתכון בסיר כבד.

רכיבים ל- 6 סועדים
1 ק"ג נתח צ'אך או אווזית "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2 X 2 ס"מ
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן רגיל
1 בצל גדול חתוך לרצועות
5 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 מקלות קינמון
כפית שטוחה "ראס אל חנות" (מומלץ, לא הכרחי)
שליש כוס יין אדום מתוק
4 ענפי כוסברה טרייה קצוצים גס
חצי כוס שזיפים מיובשים מגולענים
שליש כוס משמשים מיובשים
100 גר' אגוזי מלך
אחת וחצי כוסות מרק עוף (במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף עוד כ- חצי כוס)

הוראות הכנה
מתבלים את קוביות הבשר מכל צידיהן במלח ופלפל.

מחממים כלי טאג'ין או סיר כבד רחב על להבה גבוהה כ- 3-4 דקות ומוסיפים שמן.

מכניסים את הבשר לסיר ומשחימים תוך כדי ערבוב מכל הצדדים. רצוי לחלק את כמות הבשר ל- 2 ולהכניס לסיר כל כמות בנפרד.

מנמיכים ללהבה לבינונית ומוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר ומקלות הקינמון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כעשרים דקות. מוסיפים את תבלין ה"ראס אל חנות", מוזגים את היין ולבסוף מוסיפים את הכוסברה, הפירות היבשים והאגוזים. לאחר מס' דקות מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה עדינה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שעה ורבע בסיר סגור. במידת הצורך משלימים טעמים בעזרת מלח ופלפל.

במידה והרוטב אינו סמיך דיו מסירים את המכסה ומגביהים את הלהבה למס' דקות.

הצעת הגשה
מומלץ להגשה עם אורז (לאוכלי קיטניות).

*ניתן להכין את המתכון בסיר כבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר