רוסטביף על לביבות בטטה

רכיבים ל- 8-10 סועדים2 ק"ג נתח שייטל טרי "אדום אדום" 6 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)12 שיני שום שלמותלביבה1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)1 בצל גדול קצוץ מטוגןמלח ופלפל שחור טחון לפי הטעםקורט אגוז מוסקט טחון 2 ביצים 2 כפות קמח תפוחי אדמה שמן לטיגון הוראות הכנהמחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח פלפל ותימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 20 – 15 דקות ופורסים לפרוסות דקות.מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה.להגשהמסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר.

רכיבים ל- 8-10 סועדים
2 ק"ג נתח שייטל טרי "אדום אדום"
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)
12 שיני שום שלמות

לביבה
1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
שמן לטיגון

הוראות הכנה
מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח פלפל ותימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.

מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות.
במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.

מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 20 – 15 דקות ופורסים לפרוסות דקות.

מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה.

להגשה
מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר