פטה כבד עגל כפרי – כמהין, פטריות יער ואגוזים, בלוויית ריבת חצילים ולחם אגוזים

לקישוט המנהתערובת פטריות יער קצוצות וכמהין אגוזי מלך קצוציםפטה כבד800 גרם כבד עגל חתוך לקוביות2 בצלים חתוך לקוביות100 מ"ל שמן זית4 פרוסות לחם שאור (בלי הקשה)קורט מלחכף חמאהאופן הכנהמטגנים בצל עד שהוא עוטה גוון חום, מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהכבד מבושל ללא דם. לאחר שהכבד מתקרר יש לפורר לחם לתערובת ולהכניס למקרר לחצי שעה, עד שהחלם יספוג את הנוזלים.מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים את כל התערובות. לאחר מכן מעבירים את התערובות דרך מסננת גסה, לצורך הוצאת החלקים הלא רצויים, ומוסיפים כף חמאה וקורט מלח. ריבת חצילים2 חצילים בצל 1 חתוך לקוביות150 גר' סוכר100 מ"ל בלסמי 50 מ"ל בלסמי גלסה (מצומצם) – ( מצמצמים את הבלסמי עד לסירופ על האש) ניתן לקנות מוכן בחנויות.כפית ג'ינג'ר טחון3 עלי דפנהאופן הכנהחוצים את החצילים ל- 4 רבעים מושכים שבמן וקולים בתנור עד שמקבלים צבע שחום בקליפה. מוציאים את החצילים ומקררים בטמפ' החדר ולאחר מכן חותכים לקוביות גסות.מטגנים את החצילים בסיר עם מעט שמן עד שהם משתבחים בגוון חום, מוסיפים את הסוכר בלסמי ג'ינג'ר ועלי דפנה, ומבשלים עשר דקות נוספות עד רבע שעה. במידה והצבע של התערובת לא כהה או חסר נוזלים יש להוסיף עוד בלסמי לתערובת, ותוספת סוכר בהתאם לטעם. לקישוטקונים תערובת פטריות יער קצוצות וכמהין ומערבבים עם אגוזי מלך קצוצים.מסדרים את התערובת על הכבר בלוויית ריבת החצילים.

לקישוט המנה
תערובת פטריות יער קצוצות וכמהין
אגוזי מלך קצוצים

פטה כבד
800 גרם כבד עגל חתוך לקוביות
2 בצלים חתוך לקוביות
100 מ"ל שמן זית
4 פרוסות לחם שאור (בלי הקשה)
קורט מלח
כף חמאה

אופן הכנה
מטגנים בצל עד שהוא עוטה גוון חום, מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהכבד מבושל ללא דם.

לאחר שהכבד מתקרר יש לפורר לחם לתערובת ולהכניס למקרר לחצי שעה, עד שהחלם יספוג את הנוזלים.

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים את כל התערובות.

לאחר מכן מעבירים את התערובות דרך מסננת גסה, לצורך הוצאת החלקים הלא רצויים, ומוסיפים כף חמאה וקורט מלח.

ריבת חצילים
2 חצילים
בצל 1 חתוך לקוביות
150 גר' סוכר
100 מ"ל בלסמי
50 מ"ל בלסמי גלסה (מצומצם) – ( מצמצמים את הבלסמי עד לסירופ על האש) ניתן לקנות מוכן בחנויות.
כפית ג'ינג'ר טחון
3 עלי דפנה

אופן הכנה
חוצים את החצילים ל- 4 רבעים מושכים שבמן וקולים בתנור עד שמקבלים צבע שחום בקליפה. מוציאים את החצילים ומקררים בטמפ' החדר ולאחר מכן חותכים לקוביות גסות.

מטגנים את החצילים בסיר עם מעט שמן עד שהם משתבחים בגוון חום, מוסיפים את הסוכר בלסמי ג'ינג'ר ועלי דפנה, ומבשלים עשר דקות נוספות עד רבע שעה.

במידה והצבע של התערובת לא כהה או חסר נוזלים יש להוסיף עוד בלסמי לתערובת, ותוספת סוכר בהתאם לטעם.

לקישוט
קונים תערובת פטריות יער קצוצות וכמהין ומערבבים עם אגוזי מלך קצוצים.

מסדרים את התערובת על הכבר בלוויית ריבת החצילים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר