ראמפ סטייק דרום אפריקאי קלאסי בצ'אטני פלפלים

ל- 4 סועדיםחומרים:4 נתחים של 300 גר' בעובי של 1 ס"מ ½ פלפל ירוק½ גמבה אדומה½ פלפל צהובכוס יין לבן1/3 כוס סוכרמקל ונילצ'ילי כתושפלפל שחורמלח2 כפות חומץ ייןאופן ההכנה: הכנת הרוטב:את הפלפלים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות, ומאדים מעט בצלחת קטנה עם מעט שמן זית, מוסיפים את מקל הוניל והצ'ילי, ומיד אח"כ מוסיפים את היין, החומץ והסוכר.מבשלים כ- 25 דקות על אש נמוכה, ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.את הבשר מושחים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. מלהיטים פויקה (או מחבת ברזל) וצולים את הבשר עד לדרגה הרצויה. חשוב לזכור להניח את הבשר על משטח לוהט ולסגור אותו באופן שווה משני צדדיו לפני שממשיכים לצלייה הדרגתית עד לדרגה הרצויה. אופן ההגשה:מניחים את הנתח במרכז הצלחת ויוצקים רוטב מסביב ומעט על הבשר.

ל- 4 סועדים

חומרים:
4 נתחים של 300 גר' בעובי של 1 ס"מ
½ פלפל ירוק
½ גמבה אדומה
½ פלפל צהוב
כוס יין לבן
1/3 כוס סוכר
מקל וניל
צ'ילי כתוש
פלפל שחור
מלח
2 כפות חומץ יין

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
את הפלפלים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות, ומאדים מעט בצלחת קטנה עם מעט שמן זית,
מוסיפים את מקל הוניל והצ'ילי, ומיד אח"כ מוסיפים את היין, החומץ והסוכר.
מבשלים כ- 25 דקות על אש נמוכה, ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.

את הבשר מושחים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. מלהיטים פויקה (או מחבת ברזל) וצולים את הבשר עד לדרגה הרצויה.
חשוב לזכור להניח את הבשר על משטח לוהט ולסגור אותו באופן שווה משני צדדיו לפני שממשיכים לצלייה הדרגתית עד לדרגה הרצויה.

אופן ההגשה:
מניחים את הנתח במרכז הצלחת ויוצקים רוטב מסביב ומעט על הבשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר