נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס

מצרכים:(4 מנות)400 גרם בקר טרי רזה מהירך (כף, שייטל, ויסבראטן) טחון100 גרם חומוס100 גרם שעועית חומה100 גרם שעועית לבנה קטנה שמן לטיגון1 בצל גדול קצוץ דק2 שיני שום כתושות2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות2 מקלות סלרי פורסים דק1 כוס פטרוזיליה קצוצה¼ כוס מיץ לימון1 כף דבש 2 כוסות מרק בשר1 כפית פלפל אנגלי טחוןמלח ופלפל שחור, טחון טרי1/3 כוס סולת 1 חלמון אופן ההכנה:משרים במים למשך הלילה את החומוס בקערה אחת ואת שני מיני השעועית בקערה שניה. מסננים לפני תחילת הבישול.בשני סירים נפרדים מבשלים את החומוס ואת שני סוגי השעועית במשך 10 דקות. מסננים.מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי ומחצית מהפטרוזיליה. כאשר הבצל הופך לשקוף מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מוסיפים את השעועית, החומוס, מיץ הלימון, המרק והדבש. מתבלים בפלפל, מלח ופלפל אנגלי, מכסים ומבשלים במשך שעה.בינתיים מערבבים את הבשר הטחון עם יתרת הפטרוזיליה, הסולת, החלמון, הפלפל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים 12 קציצות עגולות.משחימים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד, עד שהן משחימות מעט.מעבירים את הקציצות לתבשיל, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. בוחשים בעדינות מדי פעם. מגישים חם עם סלט חסה טרי. הגשה: לצד הנזיד צלחת עם עשבי תיבול טריים כמו ריחן, פטרוזיליה וטרגון, אותם אוכלים יחד עם התבשיל.

מצרכים:
(4 מנות)
400 גרם בקר טרי רזה מהירך (כף, שייטל, ויסבראטן) טחון
100 גרם חומוס
100 גרם שעועית חומה
100 גרם שעועית לבנה קטנה
שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי פורסים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס מיץ לימון
1 כף דבש
2 כוסות מרק בשר
1 כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1/3 כוס סולת
1 חלמון

אופן ההכנה:
משרים במים למשך הלילה את החומוס בקערה אחת ואת שני מיני השעועית בקערה שניה. מסננים לפני תחילת הבישול.
בשני סירים נפרדים מבשלים את החומוס ואת שני סוגי השעועית במשך 10 דקות. מסננים.
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי ומחצית מהפטרוזיליה. כאשר הבצל הופך לשקוף מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מוסיפים את השעועית, החומוס, מיץ הלימון, המרק והדבש. מתבלים בפלפל, מלח ופלפל אנגלי, מכסים ומבשלים במשך שעה.
בינתיים מערבבים את הבשר הטחון עם יתרת הפטרוזיליה, הסולת, החלמון, הפלפל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים 12 קציצות עגולות.
משחימים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד, עד שהן משחימות מעט.
מעבירים את הקציצות לתבשיל, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. בוחשים בעדינות מדי פעם. מגישים חם עם סלט חסה טרי.

הגשה:
לצד הנזיד צלחת עם עשבי תיבול טריים כמו ריחן, פטרוזיליה וטרגון, אותם אוכלים יחד עם התבשיל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר