רכיבים ל- 6 המבורגרים
1 ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
3-4 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ ליים או לימון
2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות שום כתוש
חצי כפית צ'ילי טחון
שני שליש כוס חמאת בוטנים
שני שליש כוס מי סודה או מים מינרלים
שליש כוס בוטנים מטוגנים קלופים גרוסים
2 כפות גדושות כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן לטיגון
להצעת ההגשה
8 לחמניות המבורגר
4 עלי חסה קצוצים
2 כפות מיונז מעורבבות בכף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הסויה, הליים, הג'ינג'ר, השום והצ'ילי. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת אחידה, שאותה מדללים בעזרת הסודה.
מוסיפים את הבשר, הבוטנים המטוגנים והכוסברה הקצוצה, לשים לתערובת אחידה, טועמים ובודקים מליחות (במידת הצורך מוסיפים מלח). מצננים את התערובת במקרר כשעה.
מחלקים את התערובת ל- 8 חלקים שווים וצרים קציצות המבורגר. משמנים גריל או מחבת גריל וצולים את ההמבורגר למידת ההכנה הרצויה.
הצעת הגשה
חוצים את הלחמניות וקולים קלות על הגריל. מורחים במיונז המתובל, מפזרים מעל מעט חסה קצוצה ומעל את ההמבורגר.
מומלץ להגיש לצד קלח תירס צרוב.