סטייק במשרה יין ועשבי תיבול

רכיבים ל – 4 מנות1 ק"ג שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" (פרוס ל- 4 סטייקים של 250 גר' כל אחד) שמן לשימון הגריללמרינדה2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו 2 בצלי שלוט (או בצלים קטנים) קצוצים 4 ענפי טימין 2 שיני שום מעוכות (לא כתושות)1 ענף רוזמרין 2 עלי דפנה (רצוי טריים) רבע כפית מלח רבע כפית גרגירי פלפל שחור כפית סוכר גדושהמלח גס פלפל גרוסאופן ההכנה1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.2. משרים את הסטייקים במרינדה כשעה וחצי עד 6 שעות במקרר.3. מוציאים מהמרינדה, מספיגים את עודפי הנוזלים במגבת ניר, ממליחים ומפלפלים וצולים על גריל חם ומשומן כ- 2-3 דקות מכל צד, למידת העשייה הרצויה. ניתן במהלך הצליה למשוח מהמרינדה בעזרת צרור רוזמרין או טימין על הבשר הנצלה.4. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה צעירים אפויים בנייר כסף.

רכיבים ל – 4 מנות
1 ק"ג שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" (פרוס ל- 4 סטייקים של 250 גר' כל אחד)
שמן לשימון הגריל

למרינדה
2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו
2 בצלי שלוט (או בצלים קטנים) קצוצים
4 ענפי טימין
2 שיני שום מעוכות (לא כתושות)
1 ענף רוזמרין
2 עלי דפנה (רצוי טריים)
רבע כפית מלח
רבע כפית גרגירי פלפל שחור
כפית סוכר גדושה
מלח גס פלפל גרוס

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.

2. משרים את הסטייקים במרינדה כשעה וחצי עד 6 שעות במקרר.

3. מוציאים מהמרינדה, מספיגים את עודפי הנוזלים במגבת ניר, ממליחים ומפלפלים וצולים על גריל חם ומשומן כ- 2-3 דקות מכל צד, למידת העשייה הרצויה. ניתן במהלך הצליה למשוח מהמרינדה בעזרת צרור רוזמרין או טימין על הבשר הנצלה.

4. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה צעירים אפויים בנייר כסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר