החומרים ל-6 מנות
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן קנולה
4 שיני שום פרוסות
1 ק"ג כתף טלה או בקר חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
500 גרם תמר לייט – תמר הירדן מגולענים
1 מקל קינמון
2 כפות סילאן תמרים
1 כף שומשום
100 גרם אגוזי מלך – קליפורניה קצוצים גס
תימין
ההכנה
בסיר כבד ורחב מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומוסיפים לסיר, מטגנים מכל הצדדים עד שהשחימו מעט. מתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר. מוסיפים חצי כוס מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך. במהלך הבישול בודקים אם יש צורך במעט מים חמים נוספים.
מוסיפים את התמרים, הקינמון והסילאן וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר לא מכוסה.
במחבת יבשה קולים את השומשום, מפזרים על המנה, מוסיפים למחבת את האגוזים וקולים עד שהזהיבו, מפזרים על המנה יחד עם התימין ומגישים. מתאים להגיש עם אטריות עבות.