קנלוני בשר ברוטב עגבניות

רכיבים ל-6 סועדים1 חבילה קנלוני – גלילי פסטהלמליתחצי ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"4 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 גזר מגורר2 שיני שום קצוצות2 כפות רסק עגבניותחצי כוס יין אדוםחצי כוס מרק או מיםמלח ופלפל שחור לפי הטעם2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, אורגנו ותימין (עלים בלבד) לרוטב1 בצל קצוץ בינוני דק 2 כפות שמן זית1 קופסה (400 גרם) עגבניות כתושות ברסק 1 שן שום כתושהמלח ופלפל שחור לפי הטעם2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, אורגנו ותימין (עלים בלבד)אופן ההכנהמלית בשר: מטגנים בצל וגזר בסיר רחב עם שמן זית כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כדקה.מוסיפים את היין וכוס המרק/מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מורידים מהאש, מוסיפים עשבי תיבול ומצננים.להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא זהוב מאוד. מוסיפים עגבניות ברסק, מערבבים דקה ומוסיפים כוס מים. מתבלים, מכסים ומבשלים 5 דקות.להרכבת המנהממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבשר, בעזרת כפית או שק זילוף ומניחים בתבנית פיירקס משומנת. יוצקים את הרוטב על גלילי הקנלוני הממולאים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25-20 דקות בחום של 180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום, אופים ללא כיסוי 5-10 דקות או עד שפני הקנלוני מזהיבים אך לא מתייבשים ומגישים חם.

רכיבים ל-6 סועדים
1 חבילה קנלוני – גלילי פסטה

למלית
חצי ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר מגורר
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס יין אדום
חצי כוס מרק או מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, אורגנו ותימין (עלים בלבד)

לרוטב
1 בצל קצוץ בינוני דק
2 כפות שמן זית
1 קופסה (400 גרם) עגבניות כתושות ברסק
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, אורגנו ותימין (עלים בלבד)

אופן ההכנה
מלית בשר: מטגנים בצל וגזר בסיר רחב עם שמן זית כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כדקה.
מוסיפים את היין וכוס המרק/מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מורידים מהאש, מוסיפים עשבי תיבול ומצננים.
להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא זהוב מאוד. מוסיפים עגבניות ברסק, מערבבים דקה ומוסיפים כוס מים. מתבלים, מכסים ומבשלים 5 דקות.

להרכבת המנה
ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבשר, בעזרת כפית או שק זילוף ומניחים בתבנית פיירקס משומנת. יוצקים את הרוטב על גלילי הקנלוני הממולאים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25-20 דקות בחום של 180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום, אופים ללא כיסוי 5-10 דקות או עד שפני הקנלוני מזהיבים אך לא מתייבשים ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר