מרכיבים ל-4 מנות
אסקלופים
4 אסקלופים (פרוסות) שייטל טרי "אדום אדום" (במשקל 150 גרם אחד)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
3 כפות סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית לצלייה
לחצילים
1 חציל
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח גס לפי הטעם
בטטות
2 בטטות חתוכות לעיגולים בעובי חצי ס"מ
3 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
4 גבעולי טימין העלים בלבד
כף סוכר חום
רוטב טחינה
חצי כוס טחינה מוכנה לשימוש
אופן ההכנה
מכינים את האסקלופים: ומשטחים לפרוסות דקות ככול האפשר בעזרת פטיש שניצלים ומתבלים את האסקלופים –במלח ופלפל חותכים כל אסקלופ ל – 4 רצועות (לרוחב ). מערבבים את שאר חומרי התיבול בקערה, מוסיפים את האסקלופים, מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות , בטמפרטורת החדר.
קולים את החצילים ומכינים: עוטפים את החציל בניר כסף (שנים שלושה גלגולים) וסוגרים את הקצוות. מניחים את החציל על הגז, על להבה בינונית וכל 5 דקות מסובבים רבע סיבוב , לאחר 20 דקות החציל קלויי ומוכן , מקררים, מקלפים את קליפת החציל ומעבירים את התוכן לקערה. מועכים מוסיפים שום, שמן זית מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את הבטטות: מחממים תנור – ל 180 מעלות בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים למעט הסוכר מוסיפים את עיגולי הבטטה ומערבבים היטב , מסדרים בתבנית את העיגולים בשכבה אחת שטוחה, מפזרים מעל את הסוכר (כמו מלח) ואופים כ- 30 דקות או עד שהבטטות רכות ושוליהן מזהבים !
צולים את הבשר– מחממים היטב מחבת לצליית בשר כבדה משמנים במעט שמן וצולים את הבשר כ- 2-3 דקות מכל צד.
מרכיבים את המנה מניחים 4-5 עיגולי בטטה כמו פרח במרכז הצלחת מעל מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר מניחים כף מתערובת החציל במרכז מזלפים מסביב רוטב טחינה ומקשטים בעלה קטן של פטרוזליה , מגישים מיד.