מצרכים ל- 4 מנות:
4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצוואר או מהכתף במשקל של 300 גר' בערך
תבלינים: בהרט, אגוז מוסקט, פלפל שחור, קינמון ומלח
1 כוס שמן תירס
8 בצלי שאלוט, מקולפים שלמים
4 ראשי שום שלמים, עם הקליפה
1 ק"ג מלוח'ייה
½ כוס שמן זית
10 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים. מחממים את שמן התירס במחבת ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים.
מטגנים את הבצל וראשי השום השלמים באותו שמן בו טיגנו את הבשר. מעבירים לסיר הבשר ומבשלים במשך שלוש שעת על אש קטנה. לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים את עלי המלוח'ייה לסיר.
מחממים את שמן הזית במחבת ומזהיבים את השום הכתוש. מוסיפים לסיר, טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים.
מגישים עם אורז לבן.
ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007