בשר טלה מבושל עם מלוח'ייה

מצרכים ל- 4 מנות:4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצוואר או מהכתף במשקל של 300 גר' בערךתבלינים: בהרט, אגוז מוסקט, פלפל שחור, קינמון ומלח 1 כוס שמן תירס8 בצלי שאלוט, מקולפים שלמים4 ראשי שום שלמים, עם הקליפה1 ק"ג מלוח'ייה½ כוס שמן זית10 שיני שום כתושותהוראות הכנה:מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים. מחממים את שמן התירס במחבת ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים.מטגנים את הבצל וראשי השום השלמים באותו שמן בו טיגנו את הבשר. מעבירים לסיר הבשר ומבשלים במשך שלוש שעת על אש קטנה. לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים את עלי המלוח'ייה לסיר. מחממים את שמן הזית במחבת ומזהיבים את השום הכתוש. מוסיפים לסיר, טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים. מגישים עם אורז לבן. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים ל- 4 מנות:
4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצוואר או מהכתף במשקל של 300 גר' בערך
תבלינים: בהרט, אגוז מוסקט, פלפל שחור, קינמון ומלח
1 כוס שמן תירס
8 בצלי שאלוט, מקולפים שלמים
4 ראשי שום שלמים, עם הקליפה
1 ק"ג מלוח'ייה
½ כוס שמן זית
10 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:
מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים. מחממים את שמן התירס במחבת ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים.
מטגנים את הבצל וראשי השום השלמים באותו שמן בו טיגנו את הבשר. מעבירים לסיר הבשר ומבשלים במשך שלוש שעת על אש קטנה. לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים את עלי המלוח'ייה לסיר.
מחממים את שמן הזית במחבת ומזהיבים את השום הכתוש. מוסיפים לסיר, טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים.
מגישים עם אורז לבן.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר