ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - בשר
מתכונים לסוכות
מתכונים - בשר

ביף סטרוגנוף

מאת אדום-אדום, תשלובת בקר תנובה


מתכון למנת בקר קלאסית מהמטבח הצרפתי, שסוד קסמה בחיבור עם הפטריות והיין. אחד המתכונים הקלאסיים במטבח הצרפתי.

רכיבים ל-6 סועדים
1 ק"ג שייטל או אווזית טרי "אדום אדום" חתוך לרצועות בעובי 1-2 ס"מ
קמח לקימוח
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות (לא חובה)
2 סלסילות פטריות טריות פרוסות
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס יין לבן
1 כפית חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים)
חצי כוס ציר בקר או מים
רבע כוס שמנת צמחית לא מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה
מתבלים את הקמח במלח ופלפל ומקמחים בתערובת את רצועות הבשר. מנערים את עודפי הקמח.

מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך שוליים ומטגנים את הבשר 2-3 דקות או עד להשחמה. מוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר את יתרת השמן, מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות, מתבלים במלח, פלפל לפי ומוסקט הטעם ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד להזהבתם.

מוסיפים יין, חרדל מערבבים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר בקר או מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה כשמדובר בשייטל ו-45 דקות לאווזית.

לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת צמחית ומבשלים עוד דקה-שתיים לעידון הרוטב.

צילום: דניה ויינר









    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים