ביף סטרוגנוף

מתכון למנת בקר קלאסית מהמטבח הצרפתי, שסוד קסמה בחיבור עם הפטריות והיין. אחד המתכונים הקלאסיים במטבח הצרפתי.רכיבים ל-6 סועדים1 ק"ג שייטל או אווזית טרי "אדום אדום" חתוך לרצועות בעובי 1-2 ס"מקמח לקימוחמלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 3 כפות שמן1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום קצוצות (לא חובה)2 סלסילות פטריות טריות פרוסות קורט אגוז מוסקטחצי כוס יין לבן1 כפית חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים) חצי כוס ציר בקר או מיםרבע כוס שמנת צמחית לא מתוקה (לא חובה)אופן ההכנהמתבלים את הקמח במלח ופלפל ומקמחים בתערובת את רצועות הבשר. מנערים את עודפי הקמח. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך שוליים ומטגנים את הבשר 2-3 דקות או עד להשחמה. מוציאים מהסיר.מוסיפים לסיר את יתרת השמן, מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות, מתבלים במלח, פלפל לפי ומוסקט הטעם ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד להזהבתם. מוסיפים יין, חרדל מערבבים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר בקר או מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה כשמדובר בשייטל ו-45 דקות לאווזית. לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת צמחית ומבשלים עוד דקה-שתיים לעידון הרוטב. צילום: דניה ויינר

מתכון למנת בקר קלאסית מהמטבח הצרפתי, שסוד קסמה בחיבור עם הפטריות והיין. אחד המתכונים הקלאסיים במטבח הצרפתי.

רכיבים ל-6 סועדים
1 ק"ג שייטל או אווזית טרי "אדום אדום" חתוך לרצועות בעובי 1-2 ס"מ
קמח לקימוח
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות (לא חובה)
2 סלסילות פטריות טריות פרוסות
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס יין לבן
1 כפית חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים)
חצי כוס ציר בקר או מים
רבע כוס שמנת צמחית לא מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה
מתבלים את הקמח במלח ופלפל ומקמחים בתערובת את רצועות הבשר. מנערים את עודפי הקמח.

מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך שוליים ומטגנים את הבשר 2-3 דקות או עד להשחמה. מוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר את יתרת השמן, מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות, מתבלים במלח, פלפל לפי ומוסקט הטעם ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד להזהבתם.

מוסיפים יין, חרדל מערבבים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר בקר או מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה כשמדובר בשייטל ו-45 דקות לאווזית.

לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת צמחית ומבשלים עוד דקה-שתיים לעידון הרוטב.

צילום: דניה ויינר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר