סלק ממולא בשר כבש, מזוגג במיץ רימונים

מצרכים:10 סלקים בינוניים, אחידים בגודלם, קלופיםצרור עלי מיקרו בזיליקוםלמילוי:750 גרם בשר כבש טחון1 בצל, קצוץ דק2 שיני שום, קצוצות דק1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק 1 כוס כוסברה קצוצה2 ביצים1 כוס פירורי לחם1 כף גרגרי כמון שלמיםמלח, פלפל שחור טחון טרילרוטב:½ כוס תרכיז רימונים1/4 כוס שמן זית½ כוס סוכר1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דקליטר מרק עוף צחמלח, פלפל שחור טחון טריהוראות הכנה:מרוקנים את הסלקים בעזרת כפית פריזאית, כך שתהיה בהם גומה עמוקה ורחבה. שומרים את המכסים. מערבבים את כל חומרי המילוי, צרים מהתערובת 10 כדורים וממלאים. את כל חומרי הרוטב מניחים בסיר שטוח מאוד ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הסלקים, מכסים בנייר כסף ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהרוטב סמיך ומזגג את הסלקים יפה. הגשה:מגישים על תבשיל בורגול, מעטרים בעלי בזיליקום מיקרו. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים:
10 סלקים בינוניים, אחידים בגודלם, קלופים
צרור עלי מיקרו בזיליקום

למילוי:
750 גרם בשר כבש טחון
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה
2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1 כף גרגרי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:
½ כוס תרכיז רימונים
1/4 כוס שמן זית
½ כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
ליטר מרק עוף צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:
מרוקנים את הסלקים בעזרת כפית פריזאית, כך שתהיה בהם גומה עמוקה ורחבה. שומרים את המכסים. מערבבים את כל חומרי המילוי, צרים מהתערובת 10 כדורים וממלאים.
את כל חומרי הרוטב מניחים בסיר שטוח מאוד ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הסלקים, מכסים בנייר כסף ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהרוטב סמיך ומזגג את הסלקים יפה.

הגשה:
מגישים על תבשיל בורגול, מעטרים בעלי בזיליקום מיקרו.



ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר