הדובדבן שבקצה הקציצה

מצרכים ל- 6 מנות:לקציצות:1 ק"ג בשר בקר, טחון פעמיים1 בצל גדול, מגורר דק וסחוט½ כפית שטוחה מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון טחון, ציפורן טחונה, מוסקט מגורר ומלחשמן לטיגון½ ק"ג דובדבנים (עם הגבעולים)חומרים לרוטב הדובדבנים:½ ק"ג דובדבנים מגולענים 3 כפות סוכר חום3 כוסות מים מינרליים רותחים1 כוס יין ירדן מוסקט½ 1 כפות חומץ בן-ייןתרמיל הל ללא הקליפה הוראות הכנה:לשים היטב את הבשר, מוסיפים את הבצל והתבלינים, וממשיכים לעבד. משמנים את הידיים וקורצים קציצות קטנות ועגולות בגודל של דובדבן. מחממים במחבת שמן בגובה סנטימטר, מניחים בעדינות את הקציצות ומגלגלים אותן בשמן באמצעות ניעור המחבת (לא הופכים). כשהקציצות משנות את צבען, לאחר דקה או שתיים, מוציאים אותן בזהירות, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. לרוטב: מניחים את הדובדבנים המגולענים בסיר שטוח קטן. מוסיפים את הסוכר החום, 2 כוסות המים היין, החומץ וההל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ- 20 דקות על אש נמוכה מאוד. מעבירים למעבד מזון וטוחנים (אפשר גם בבלנדר ידני). את הרוטב החלק שנוצר מחזירים לסיר, יוצקים עוד כוס מים רותחים, ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הקציצות והדובדבנים השלמים. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.הנוזלים אמורים להיות כמעט בגובה הקציצות, לא מעל (כדי לקבל סמיכות נכונה). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד כ- 20 דקות. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים ל- 6 מנות:
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר, טחון פעמיים
1 בצל גדול, מגורר דק וסחוט
½ כפית שטוחה מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון טחון, ציפורן טחונה, מוסקט מגורר ומלח
שמן לטיגון
½ ק"ג דובדבנים (עם הגבעולים)

חומרים לרוטב הדובדבנים:
½ ק"ג דובדבנים מגולענים
3 כפות סוכר חום
3 כוסות מים מינרליים רותחים
1 כוס יין ירדן מוסקט
½ 1 כפות חומץ בן-יין
תרמיל הל ללא הקליפה

הוראות הכנה:
לשים היטב את הבשר, מוסיפים את הבצל והתבלינים, וממשיכים לעבד. משמנים את הידיים וקורצים קציצות קטנות ועגולות בגודל של דובדבן.
מחממים במחבת שמן בגובה סנטימטר, מניחים בעדינות את הקציצות ומגלגלים אותן בשמן באמצעות ניעור המחבת (לא הופכים). כשהקציצות משנות את צבען, לאחר דקה או שתיים, מוציאים אותן בזהירות, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

לרוטב:
מניחים את הדובדבנים המגולענים בסיר שטוח קטן.
מוסיפים את הסוכר החום, 2 כוסות המים היין, החומץ וההל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ- 20 דקות על אש נמוכה מאוד. מעבירים למעבד מזון וטוחנים (אפשר גם בבלנדר ידני).
את הרוטב החלק שנוצר מחזירים לסיר, יוצקים עוד כוס מים רותחים, ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
מוסיפים את הקציצות והדובדבנים השלמים.
אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
הנוזלים אמורים להיות כמעט בגובה הקציצות, לא מעל (כדי לקבל סמיכות נכונה). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד כ- 20 דקות.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר