קנלוני בשר כבש עם רוטב תפוחים ורימונים

חומרים (ל-5 מנות)10 יחידות קנלוני ברילה חצי ק"ג בשר כבש טחון1 בצל גדול קצוץ צרור עלי פטרוזיליה קצוצים1 כפית בהרט מלח ופלפל לפי הטעם מעט שמן זית 3 כוסות ציר בשררבע כוס יין לבן 3 תפוחי עץ 'גרנד', חתוכים לשמיניות3 כפות סירופ רימונים גרגירים מרימון אחדאופן ההכנה1. מערבבים את הבשר, הבצל הקצוץ, עלי הפטרוזיליה הקצוצים והתבלינים וממלאים את הקנלוני (אין צורך לבשל את הקנלוני לפני האפייה).2. מסדרים את הקנלוני בתבנית אפייה בשכבה אחידה ויוצקים מעל כוס אחת של ציר הבשר. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את פלחי התפוח עד הזהבה קלה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים שתי כוסות ציר בשר ומרתיחים עד שכמות הנוזלים בסיר מצטמצמת לחצי כוס. מוסיפים את סירופ הרימונים, מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.4. מניחים לכל סועד בצלחת מהתפוחים ומעליהם שני קנלוני. יוצקים מסביב מהרוטב ומעטרים בגרגירי רימון.

חומרים (ל-5 מנות)
10 יחידות קנלוני ברילה
חצי ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל גדול קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית
3 כוסות ציר בשר
רבע כוס יין לבן
3 תפוחי עץ 'גרנד', חתוכים לשמיניות
3 כפות סירופ רימונים
גרגירים מרימון אחד

אופן ההכנה
1. מערבבים את הבשר, הבצל הקצוץ, עלי הפטרוזיליה הקצוצים והתבלינים וממלאים את הקנלוני (אין צורך לבשל את הקנלוני לפני האפייה).

2. מסדרים את הקנלוני בתבנית אפייה בשכבה אחידה ויוצקים מעל כוס אחת של ציר הבשר. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.

3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את פלחי התפוח עד הזהבה קלה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים שתי כוסות ציר בשר ומרתיחים עד שכמות הנוזלים בסיר מצטמצמת לחצי כוס. מוסיפים את סירופ הרימונים, מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.

4. מניחים לכל סועד בצלחת מהתפוחים ומעליהם שני קנלוני. יוצקים מסביב מהרוטב ומעטרים בגרגירי רימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר