חומרים ל- 4 סועדים:
נתח של 4 צלעות טלה
4 בצלצלי שאלוט
2 גזרים קטנים
2 שיני שום
לזיגוג:
עד חצי ליטר יין לבן עם חצי כוס רוטב בלסמי
50 גרם חמאה רכה
כף חומץ
כף סוכר חום
כף דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל- 220 מעלות.
במחבת שטוחה מניחים גזרים קלופים, בצלצלי שאלוט ושיני שום שלמים.
מכסים ביין הלבן עם החומץ הבלסמי, מוסיפים את הדבש, החומץ, הסוכר והמחמאה ומביאים לרתיחה.
אחרי רתיחה מנמיכים לאש בינונית מכסים ומבשלים, עד אשר הירקות רכים או עד התאדות הנוזל.
כאשר הירקות רכים והרוטב הצטמצם כמעט כולו (נוצר סירופ דליל) מניחים בצד.
ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר. צורבים במחבת את הבשר על אש גבוהה מכל צדדיו כ- 3 דקות.
לאחר קבלת צבע מכניסים את הבשר לתנור לכ- 15 דקות
לפני ההגשה מחממים את מחבת הירקות, מוציאים את הבשר ופורסים את הצלעות. מניחים בצלחת ומגישים.
טל פרנהימר שף פרטי, טל. 052-6907606
www.personalchef.co.il