קדירת בשר לחורף חם

חומרים לבסיס המנה:2 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות3 גבעולי סלרי1 בצל1 גזר גדול1 כף סוכר6 כפות רסק עגבניות2 עצמות מוח1 בקבוק יין אדום1 צרור טימיןחומרים לתוספת למנה:6 ראשי שום כתומים1 בטטה1 כרישה3 שורשים של סלרי3 שורשים של פטרוזיליה6 בצלי שלוט1 כוס יין לבןמלח ופלפל גרוס1/4 כוס שמן זית2 גזראופן ההכנה:לוקחים סיר ומחממים עם מעט שמן. מניחים את הבשר בסיר וסוגרים מכל צדדיו. מניחים אותו בקערה בצד. מוסיפים את ירקות השורש לסיר, מטגנים כ- 2 דקות, ומוסיפים את היין האדום. מכניסים את הבשר חזרה לסיר ומוסיפים את צרור הטימין. מבשלים כ- 4 שעות. הכנת התוספת: פורסים את כל הירקות בצורה אחידה, ומניחים על תבנית אפייה. מפזרים מלח גס, פלפל שחור, שמן זית ויין לבן. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה ב- 200 מעלות כ- 10 דקות. מוציאים מהתנור, יוצקים כחצי מצקת רוטב לתוך התבנית, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

חומרים לבסיס המנה:
2 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי
1 בצל
1 גזר גדול
1 כף סוכר
6 כפות רסק עגבניות
2 עצמות מוח
1 בקבוק יין אדום
1 צרור טימין

חומרים לתוספת למנה:
6 ראשי שום כתומים
1 בטטה
1 כרישה
3 שורשים של סלרי
3 שורשים של פטרוזיליה
6 בצלי שלוט
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל גרוס
1/4 כוס שמן זית
2 גזר

אופן ההכנה:
לוקחים סיר ומחממים עם מעט שמן. מניחים את הבשר בסיר וסוגרים מכל צדדיו. מניחים אותו בקערה בצד.
מוסיפים את ירקות השורש לסיר, מטגנים כ- 2 דקות, ומוסיפים את היין האדום.
מכניסים את הבשר חזרה לסיר ומוסיפים את צרור הטימין.
מבשלים כ- 4 שעות.

הכנת התוספת:
פורסים את כל הירקות בצורה אחידה, ומניחים על תבנית אפייה.
מפזרים מלח גס, פלפל שחור, שמן זית ויין לבן.
עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה ב- 200 מעלות כ- 10 דקות.
מוציאים מהתנור, יוצקים כחצי מצקת רוטב לתוך התבנית, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר