סינטה עגל בתאנים ובצלים אדומים מושחמים

חומרים ל- 4 מנות:4 נתחי סינטה עגל, 300 ג' כל אחד (לוודא שהבשר מיושן היטב בעת הקניה)8 בצלים אדומים קטנים8 תאנים טריות, גדולות, מבושלות למחצה1 תרמיל הל1 מסמר ציפורןקורט קינמון1 כוס יין אדום1 כוס ציר עגל כהה1 כף סוכר חום50 ג' חמאה רכהמלח ופלפל שחוראופן ההכנה:שמים חמאה בסיר קטן, ומחממים על אש נמוכה ביחד עם הבצלים עד שהם מתרככים ומשחימים. מוסיפים את התאנים, היין, הסוכר, ההל, הציפורן והקינמון ומבשלים עד לקבלת סירופ. מוסיפים ציר עגל ומבשלים עד לצמצום חצי מהכמות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מחממים חמאה במחבת כבדה עם מעט שמן זית, וצולים את הבשר עד למידה הרצויה. אופן ההגשה: מניחים בצלחת לכל סועד סטייק ומעליו שני בצלים, שתי תאנים ורוטב.

חומרים ל- 4 מנות:
4 נתחי סינטה עגל, 300 ג' כל אחד (לוודא שהבשר מיושן היטב בעת הקניה)
8 בצלים אדומים קטנים
8 תאנים טריות, גדולות, מבושלות למחצה
1 תרמיל הל
1 מסמר ציפורן
קורט קינמון
1 כוס יין אדום
1 כוס ציר עגל כהה
1 כף סוכר חום
50 ג' חמאה רכה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים חמאה בסיר קטן, ומחממים על אש נמוכה ביחד עם הבצלים עד שהם מתרככים ומשחימים.
מוסיפים את התאנים, היין, הסוכר, ההל, הציפורן והקינמון ומבשלים עד לקבלת סירופ.
מוסיפים ציר עגל ומבשלים עד לצמצום חצי מהכמות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים חמאה במחבת כבדה עם מעט שמן זית, וצולים את הבשר עד למידה הרצויה.

אופן ההגשה:
מניחים בצלחת לכל סועד סטייק ומעליו שני בצלים, שתי תאנים ורוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר