נתחי סינטה על ירקות אדמה ומרמלדת ג'ינג'ר

חומרים ל- 2 סועדים:2 נתחי סינטה במשקל 300 ג' כל אחד3 גזרים בינוניים 4 תפוחי אדמה בינוניים3 בטטות קטנות 4 תאנים מיובשות 1/3 כוס צימוקיםכף טימין קצוץכף רוזמרין קצוץכוס יין אדום כף שטוחה פפריקה מרוקאית1/3 כוס שמן זית 10 שיני שום שלמות וקלופותמלח ופלפל200 ג' ג'ינג'ר מגורד בפומפיה400 ג' סוכרכוס מיםהכנת הירקות: משרים את הדבלים והצימוקים כשעה ביין אדום. חותכים את הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה לסירות, ומוסיפים את כל המרכיבים, למעט הג'ינג'ר והסוכר. מתבלים במלח ופלפל, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד לריכוך. הכנת מרמלדת ג'ינג'ר: מחממים במחבת את הסוכר ויוצרים ממנו קרמל בהיר. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת המים על להבה נמוכה, עד שהמרקם נהיה סמיך. צליית הבשר: צולים את הבשר בגריל כ-4 דקות מכל צד, ומניחים בצד. פורסים את הבשר לנתחים דקים (1 ס"מ כל אחד). הגשה: מניחים במרכז הצלחת את הירקות, מעליהם את הנתחים, ומפזרים מסביב לצלחת את מרמלדת הג'ינג'ר. טיפ קטן: רצוי ליישן את הבשר כשלושה שבועות, או לבקש מהקצב בשר מיושן. חשוב מאוד שהבשר יעלה לגריל כשהוא בטמפרטורת החדר, ולא ישירות מהמקרר.

חומרים ל- 2 סועדים:
2 נתחי סינטה במשקל 300 ג' כל אחד
3 גזרים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינוניים
3 בטטות קטנות
4 תאנים מיובשות
1/3 כוס צימוקים
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין קצוץ
כוס יין אדום
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
1/3 כוס שמן זית
10 שיני שום שלמות וקלופות
מלח ופלפל
200 ג' ג'ינג'ר מגורד בפומפיה
400 ג' סוכר
כוס מים


הכנת הירקות:
משרים את הדבלים והצימוקים כשעה ביין אדום.
חותכים את הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה לסירות, ומוסיפים את כל המרכיבים, למעט הג'ינג'ר והסוכר.
מתבלים במלח ופלפל, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד לריכוך.

הכנת מרמלדת ג'ינג'ר:
מחממים במחבת את הסוכר ויוצרים ממנו קרמל בהיר.
מוסיפים את הג'ינג'ר ואת המים על להבה נמוכה, עד שהמרקם נהיה סמיך.

צליית הבשר:
צולים את הבשר בגריל כ-4 דקות מכל צד, ומניחים בצד.
פורסים את הבשר לנתחים דקים (1 ס"מ כל אחד).

הגשה:
מניחים במרכז הצלחת את הירקות, מעליהם את הנתחים, ומפזרים מסביב לצלחת את מרמלדת הג'ינג'ר.

טיפ קטן:
רצוי ליישן את הבשר כשלושה שבועות, או לבקש מהקצב בשר מיושן. חשוב מאוד שהבשר יעלה לגריל כשהוא בטמפרטורת החדר, ולא ישירות מהמקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר